mandag 13. mai 2013

Høgjæren torsdag 9. mai ”Kristi himmelfarts dag”

Tur uten klyving.

Normalt er torsdag treningsdag, men med en rød dag på kalenderen, måtte det bli tur.  Jeg hadde ikke vært på høgjæren på en stund, og det er nesten en tradisjon at den dagen går vi rundt Synesvarden. 
Broderen var enig, og vi kom av gårde på normaltid.
Værmeldingen var ikke den beste. Vi hadde regn på bilruta oppover. Det blåste også litt da vi parkerte i Tovfdal.
Oppover den første bakken ble det litt rolig gåing, men bare over de første gjerdeklyverene, ble det satt opp et bra tempo.
Litt underlig, det regnet nede ved bilen, og ble nærmest opphold opp mot litla Synesvarden og så  regn igjen i dumpa mellom litla og store Synesvarden for så å regne skikkelig nede ved Holmavatn.
Det kunne være at vi gikk over og nede i en ”regnsone”.
Det var en del biler på parkeringsplassen. Og på Synesvarden var det folk samlet til gudstjeneste. Klokke i stativ og prest som holdt ”preken”.  De ble muligens forstyrret av oss som tok noen foto og så for videre.
Nedover mot Holmavatn, diskuterte vi hva vi skulle gjøre videre. Jeg går normalt tilbake samme vei etter å ha vært ute hos Steinkjerringå. Broderen går direkte opp til Synesvarden. Dette gjør turen litt kortere, men det blir til gjengjeld en del tråkking i terreng i stede for god sti.
Bakken opp mot Gauleiksvarden gir god trening. Her kommer bakkene slik at vi får hentet oss inn litt, før neste bakke, og de ligger slik til at pulsen kommer opp mot topp i alle strekkene – naturlig intervall.
Det samme skjer på vei fra Steinkjerringå til Synesvarden, men her er strekkene noe lenger, og ikke fullt så bratte, og lenger imellom, så her blir intervallene lengre.
Det gikk skikkelig greit opp de siste bakkene. Det er ikke så veldig ofte vi har kommet til toppen uten å  få pulsen helt opp, med litt tempo i bakken. Dagsformen for begge var god.
Fra Steinkjeringå og til bilen hadde vi været bakfra, og det ble da en litt annen tur enn fra Holmavatn og mot Steinkjerringå. Det var skikkelig surt en stund.
Med under tre timer på tur var vi i god form da vi kom til bilen – en grei tur (men ikke mye styrketrening).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar