21 august 2024

En flott og enkel tur rundt Engjavatnet med broderen.

Fin tur, flott vær og en god pause.

Det var lenge siden sist det ble et innlegg på bloggen. Først kom en tur til «syden» i veien, og så ble det en omgang med Corona. I tillegg hadde jeg ikke lagt inn et innlegg fra den siste turen jeg og broderen tok før «ferien». Ting tar tid.

Dette er derfor en litt forsinket rapport fra en enkel tur rundt Engjavatnet, men siden den var sammen med broderen, så er det likevel en tur jeg ønsker å huske.

Broderen er tilhenger av korte og kjappe turer. Det blir en del turer om Håfjelle og Bjødnali og tilbake til parkeringsplassen i Sælandsskogen, mens en slik tur blir litt kort for meg. Vi har funnet ut at rundt Engjavatnet er en grei tur for begge.

For broderen blir dette en langtur, mens for meg er dette en helt greit tur på 2-3 timer. Vi legger nesten alltid turen oppom Håfjell. Det er en god bakke opp til toppen og ned mot Bjødnali, og vi har begge godt av litt bakketrening.

Sommeren nærmer seg slutten, men denne dagen mente Yr det ville bli bra vær. Det var ikke diskusjon om kort eller lang bukse – kortbuksa var en selvfølge denne dagen. Broderen var i tvil om han burde ta fjellstøvlene eller de korte lette skoene. Jeg var ikke mye i tvil om at det ville være så pass fuktig i myrene at høye sko ville være riktig. Det ble litt vassing i myra inn mot Bjødnali.

Det er litt trist å se at markene har blitt mer brune enn grønne oppe i høyden og at det høye gresset alt er tørt. Nå er det siste egentlig ganske greit, for da viser plutselig stien ute i marka igjen.

Turen til Bjødnali blir antakelig ikke mye brukt om sommeren. Det går hester på beite, og mange er nok skeptisk til å gå forbi hester på den trange veien nedover mot Urdådalen.

Vi for vår del, så ikke hester denne dagen, men det kan ikke være lenge siden hestene la fra seg «spor». I veien.

Som vanlig var det bra utsikt fra Stølssletta og oppe i Vindskaret, og vi fikk tatt de vanlige bildene. Nede ved Moldtjørnet, måtte vi holde oss inne i stien og ikke ute ved vatnet. Det går antakelig et minutt ekstra, og det er jo viktig for oss pensjonister.

Etter å ha vært oppe ved Bjødnali og tatt bilde at treet til broderen, ble det den vanlig diskusjonen om vi virkelig skulle ta rundt Engjavatnet eller bare ta den kjappe turen opp til Jærbuskaret.


Som omtrent alltid fant broderen ut at det ville passe med en litt lengre tur denne dagen, og vi tok veien innover mot «Skogen». Det ble en grei tur innover, og da sola kom skikkelig fram, passet det også bra med en pause ved «Skogen».

Her er det stein å sitte på, og de gamle grunnmurene gir ly nesten uansett hvor vinden kommer fra. Te og Gjendekjeks er som alltid en god kombinasjon, og så passer det jo med en pause på en flott dag.

Som alltid er det kjekt å gå videre i terrenget mot Engjanemyrane og opp til Jærbuskaret. Som alltid går det kjapt og greit ned til Sjelset og de siste kilometerne inn mot bilene er også greie. Det meste på god vei,

En flott og kjekk tur med broderen denne gang også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar