09 august 2024

Til Blåfjellenden med brune myrer og grå himmel

En kjekk tur i heia.

Det ble selvsagt noen runder på Yr for å finne to dager med bra vær. Denne uka var det ikke lett. Igjen var det mandag og tirsdag værmeldingen mente det ville bli turvær. Ikke helt sommervær, men bra vær for tur.

Det ville være greit vær på mandag, men tirsdag ville det regne ut på dagen og blåse – i følge Yr. Storm mente det ville være regn på morgenen og bedre vær ut over dagen, men var enig i at det ville blåse.

Hverken Storm eller Yr fikk helt rett, men tilsammen dekket de omtrent det været vi fikk. Innover gikk det greit med kortbukse og ullbluse, selv om det ble litt kaldt helt øverst. Med vinden bakfra gikk det greit.

Forrige gang hadde jeg med klær for dårlig vær. Denne gang hadde jeg med sommerklær, og håpet det ville bli bedre enn meldt.

Innover heia var det tørrere enn på lenge. For første gang siden mai, var det ikke nødvendig å hoppe over Fossebekken. Den var så lav at det omtrent ikke rant vann.

Innover var myrene tørre og det var mulig å gå der det vanligvis er sorpe og søle. Det burde gjøre turen lettere, og det burde gå fortere. Klokka viste at jeg gikk inn på nøyaktig samme tid som vanlig.

De to siste gangene innover har det vært tydelige tegn på at sommeren alt er over. Selv om det fortsatt er grønt gress, så er myrene brune og bjørnskjeggtuene er helt brune i tuppen.

Denne uka var det blitt mye mer brunt og grått i heia. Det var store endringer i forhold til forrige uke. Sommeren har som vanlig gått alt for fort. Heldigvis kan høsten by på flotte opplevelser, og med bra vær er det mulig å ta nye turer innover heia.

Denne gangen var det ikke noe spesielt som ventet på meg nede på hytta. At det likevel dukket opp noe, kom ikke som en stor overraskelse. Den kroken på døra til annekset, burde jeg jo ha ordnet for lenge siden.

Det er virkelig kjekt å kunne sette seg ned på hytta med te og et par skoleboller og bare slappe av. Kroken ved vinduet, passer nesten perfekt sammen med lesebrettet. Jeg har ofte hele annekset for meg selv, og slik ble det denne gangen. Jeg kunne gjøre som jeg ville.

Nå var det andre i hovedhytta. Det kom folk fra både Hunnedalen og Flørli. Dagen etter dukket det opp far med sønn på 10 år. De hadde kommet opp Fidjadalen. Like under Fidjafossen hadde de fisket, og sønnen hadde fått en flott øret. Det er flere som har fått stor fisk i dalen det siste året.

Det blåste stikker og strå neste morgen, og på natta hadde det regnet skikkelig. Vinden var sterkere enn det Storm mente vi ville få. Jeg ventet til ut på dagen med å ta ut, og stolte derfor mer på Storm enn på Yr denne gangen.

Temperaturen var bra, men selv med over 12-15 varmegrader ble det kaldt da jeg kom opp i høyden. Vinden var fortsatt så pass sterk at jeg måtte ta i for å komme fram. Heldigvis kom vinden rett fra sør – midt i mot, og jeg gikk derfor litt i le oppover bakkene.

Nedover mot Hunnedalen minket vinden, og det ble mye varmere. Ved bilen var det 17 grader og hjemme var det skikkelig sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar