23 august 2024

Strandvandring 2024 fra Reve havn til Orre.

Vi var noen som også tok turen tilbake.

Etter feber, sår hals og ikke helt klar for en langtur i nesten en uke, var det muligens tid for å prøve seg på en liten tur. Hvor skulle jeg i så fall ta turen.?

Nå har Bestyrerinnen i noen år gått en tur sammen med folk fra Klepp Frivilligsentral, og de har hatt en årlig Strandmarsj. Jeg har vært med på noen, men turene har vært korte og det har tatt tid, så jeg har ofte funnet andre turer.

Nå var det nettopp en slik Strandmarsj Bestyrerinnen skulle ut på denne dagen. De ville gå fra Reve havn til Orre Friluftshus. En tur på omtrent 5 kilometer. Hele turen ville gå i strandsonene, og store deler på sandstrand. Revestranden og Orrestranden.

Om jeg ble med på denne turen, så ville det bli en helt grei tur, men uten en bakke og antakelig i et rolig tempo. Det kunne passe etter å har ligget hjemme med Corona i noen dager.

Denne gang fikk vi bruk for begge bilene, selv om det bare er noen få kilometer til Reve havn. Bestyrerinnen ville gå en vei og måtte ha bil i begge ender. Hun hadde avtalt med andre. Jeg planla å gå både frem og tilbake og hadde bare behov for en bil.

Nå har Strandmarsjen vært noen år. Noen ganger har vi hatt med ganske mange på turen , mens andre ganger har det helst vært få andre. Jeg ble overrasket over hvor mange som ville på tur denne dagen.

Vi ble 24 stykker denne gangen, og faktisk var det ganske mange kjente blant de som møtte opp på Reve Havn.

Det gikk greit sørover fra havna, selv om stien var tråkket godt opp av ungdyr. Jeg bruker denne turen stort sett bare på vinteren og da er det ikke dyr ute.

Forbi Brennevinskulå og Skarstein og videre sørover, kan det ofte være vanskelig å gå på stranden. I vinter var stranden der helt full av stein og grus, og virkelig tung å gå. Det ble helst turer oppe sanddynene det første stykket.

Nå var det – igjen – flott sandstrand, selv om det lå en grus haug inne ved sanddynene. Vi fikk en grei tur, og da sola kom skikkelig fram ble det virkelig kjekt.

Ved Jærens rev holdt folk på å ringmerke fugler, og vi fikk en liten innføring i hvilke fugler de holdt på med i denne omgangen. Det betød også en liten tur rundt området som var merket med en tau.

Det ble også en liten nokså uhøytidelig konkurranse med spørsmål rundt Reve og Orre. Et av spørsmålene gjaldt vraket som det fortsatt er rester av ved Sørnes. Vi gikk senere rett forbi vraket og videre mot Friluftshuset.

Oppe i sanddynene på vei mot bilene, var vi fem som også ville ta turene tilbake. Det ble en skikkelig hyggelig tur i godt følge. Nå holdt vi oss innenfor stranden den første halvparten, og det gikk antakelig litt fortere enn ute på selve stranden.

I godt selskap går det greit, og selv om vi måtte gå rundt ute ved revet, så tok det ikke lang tid vi fem sto ved bilene og sa takk for turen.

Det hadde vært en kjekk tur med mange i følge sør til Orre, og bare fem på tilbaketuren. Vi som gikk begge veien fikk en tur på omtrent en mil den dagen. Noe som er absolutt godkjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar