08 juni 2024

En treningstur rundt Engjavatnet sammen med broderen.

Bra vær og flotte forhold, og kjekt følge.

Det var en stund siden broderen og jeg hadde vært på tur sammen. Da jeg ringte og foreslå en tur, var han straks villig til å være med. Jeg hadde egentlig ikke tenkt på hvor vi skulle gå, men broderen var ikke sen om å komme med forslag om en rundtur fra Sælandsskogen.

Broderen hadde, bare for noen dager siden, gått en tur rundt Engjavatnet, og det hadde vært en så grei tur at han gjerne vill forsøke en gang til.

På den turen fikk han teste formen, og han mente nå at han - igjen – begynner å komme litt i bedre form. I hvert fall grei nok form til å gå en ny runde rundt Engjavatnet.

Det var ikke meldt spesielt godt vær, men det skulle i det minste ikke regne. Temperaturen er ikke en gang i nærheten av det vi hadde i mai. Det var likevel ikke vinter.

Inne i Sælandsskogen var det kaldt, og vi måtte et stykke opp i bakken mot Stølssletta og Ranghildsstølen før vi fikk opp varmen. Det hadde selvsagt vært mulig å ta på mer klær, men vi er jo i juni.

Oppe på Stølssletta ble vi tatt igjen av en kar, som vi hadde truffet før. Han var også på tur for å trene, og ville opp til toppen av Håfjell. Vi tok følge oppover mot Vindskaret og det viste seg at vi hadde felles kjente.

Nede ved Bjødnali, så vi så vidt et par på vei mot Sjelset, mens vi skulle opp til garden for å ta bildet av treet til broderen. Etter det så vi ikke folk før ved bilen. Selv i godt turvær, treffer vi sjeldent folk på runden rundt Engjavatnet.

Vi ble litt overrasket over været, for det ble mye sol og godt vær. Sola forsvant av og til bak skyene, og da ble det straks kaldere. I sola var det varmt. Det ble bedre turvær en det vi hadde forventet.

Som vanlig var det litt spenning rundt hvor dyra ville stå. Storfe med kalver er ikke helt greie å ha med å gjøre. Forrige gang så broderen ikke snurten av dyr, og denne gangen sto de ute på jordet, og laget ikke problemer.

Vi har på de siste turene, tatt en pause ved «Skogen». Denne gangen kom vi over Skogsånå før vi stoppet, og da bare for å drikke litt. Broderen er kommet i bedre form.

Den vanlige rundturen fra Sælandsskogen om Bjødnali og Sjelset og tilbake til bilen, bli omtrent 8 kilometer – om turen legges om toppen av Håfjell og opp til selve garden på Bjødnali.

Vår tur, rundt Engjavatnet, blir vel et par kilometer lengre, og gjør at turen blir godt over ti kilometer. Siden deler turen går på vei, går det ganske kjapt å gå både den vanlige rundturen og turen rundt Engjavatnet. Vi bruker omtrent to timer på den korte turen og to og en halv time på den lange.

Broderen var godt fornøyd med turen. Selv om vi hadde brukt lengre tid enn det han hadde brukt da han gikk alene, så mente han at det hadde vært en grei tur treningsmessig. Han er i hvert fall i bedre form enn tidligere på vinteren.

Broderen mener det er muligheter for en tur inn til Blåfjellenden i løpet av sommeren. Det skal bli hyggelig med følge innover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar