21 juni 2024

Tur i sjøkanten i selskap med ungdyr.

Kalver og gamle gubber.

Det var snakk om både regn og vind, men likevel så pass greit vær at det ikke ville hindre en tur. Det var en stund siden broderen hadde vært med på tur, og vi ble enige om at denne dagen ville passe bra.

Helt ute ved kysten så det ut som om det ville bli mindre nedbør. Skulle det komme regn ville det antakelig bare bli ganske lett.

Vi har ofte opplevd at det kan regne bra inne i landet, men helt ute ved flate kysten er det nesten tørt. Vi håpet dette ville bli en slik dag, og ble enige om at en tur fra Bore og sørover til Reve havn ville passe bra.

En god grunn til ikke å gå denne turen på sommeren, er at det vil være dyr på markene nedover. Ofte er det ungdyr, som ikke plager skikkelige folk (men som selvsagt kan finne på å plage oss) men det hender det går melkekyr helt ute ved havnen. Vi fikk snu om det var for mange til å gå gjennom flokken.

Hva som fikk oss begge til å glemme stokkene, er jeg ikke helt sikker på. Vi var begge klar over at det ville være dyr på markene, og at en stokk er rette redskapen å ha med. Begge glemte gammel erfaring. Kan det ha noe med alder å gjøre?

Nå er turen fra Bore til Reve havn, skikkelig flat. Det er ikke en bakke i det hele tatt, ikke en liten stigning omtrent. Det er nesten 5 kilometer fra parkeringsplassen til havna på Reve og det samme tilbake, nesten ti kilometer tilsammen.

For broderen blir dette en litt lengre tur enn de vanlig, for meg en helt grei og enkel tur. Nå tar det likevel tid å gå en mil i terrenget, så vanligvis bruker vi omtrent to timer på denne turen, og det var den tiden vi satset på denne dagen. Vi har det ikke travelt.

Selv om turen går i sjøkanten, er dett er ikke en strandtur, slik vi vanligvis oppfatter det. Turen går omtrent ikke på sand og bare et lite stykke på sandstrand. Det er sti innenfor sjøkanten med stein og gressbakker. En flott natur, men som nevnt ikke sandstrand.

Det var ungdyr på markene bortover. De holdt seg mest utenfor stien, men en plass måtte vi ned i sjøkanten for å gå rundt flokken.

Hva vi ikke helt hadde regnet med var fuktigheten. Det var ikke tørt tørt i bakken, og sammen med skitten fra dyrene ble det litt hopping over skitt og søle. Det gikk ikke bra hele tiden. Skoene trengte likevel en vaske....

Rett før vi nådde Reve havn, kunne vi kjenne at det var regn i lufta. Ikke mye, men så pass at vi tok på regnjakken. Broderen mente det var riktig lenge siden han hadde gått i regnvær. Han mente også at bare vi fikk på jakkene så ville det kjapt bli opphold, og fikk helt rett.

På denne turen passer det bra med en stopp ved havna. Det er til og med stoler og tak. Jeg hadde som vanlig med både te og kjeks. Det er hyggelig med en pause, sammen med broderen.

Det gikk lettere tilbake. Uten regn og med trekken bakfra, ble det en helt grei tur. Ved bilen var vi begge enige om at det hadde vært en flott tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar