19 desember 2023

Bjødnali fra Sælandsskogen

Is i stien var ingen hindring denne dagen.

Etter en lang periode med kulde og is, var det endelig tilbake til vanlig vintervær med opp mot ti grader og regn. Isen og rester av snø forsvinner ikke første dagen med varmere vær, men siden det hadde vært over null noen dag – i hvert fall i lavlandet, var det på tide å prøver en tur i annet terreng enn langs havet.

Det har etter hvert blitt mange, og noen ganske lange, turer i sjøkanten. Sand er helt greit, og sjø er flott, men det er ikke mye mer å se på. Jeg har sett fram til en tur litt inne i landet.

Det ville være spennende å se hvor mye is det ville være igjen litt oppe i høyden. Selv om det nok fortsatt var litt is, mente jeg det ville være mulig å komme rundt den korte runden fra Sælandsskogen.

Det var i hvert fall mange biler på parkeringsplassen. Det viste seg å være folk som hentet juletrær og ikke folk som var på tur. Etter et par hundre meter innovere, var jeg helt alene og så ikke folk før helt oppe ved Bjødnali.

Inne skogen og langs veien, var det bare noen små flekker med is, men bare et lite stykke oppe i bakken mot Stølssletta og Håfjellet var det stor issvuller. Nå var det ganske lett å komme forbi isen, og jeg hadde egentlig ikke noe problem med å komme til toppen av Håfjell.

Nedover Olstilia mot Bjødnali var det ikke like lett. Her var snøen tråkket ned noe som hadde blitt til is, og jeg måtte kikke etter hvor jeg satte foten nedover i bakken. Det gikk nok ikke så fort som vanlig, men jeg kom ned i god stil.

Jeg så en kar bortover veien mot Sjelset, men siden jeg tok turen bortom gården, så forsvant han foran meg. Det var ikke snakk om å ta rundt Engjavatnet denne dagen. Mot Bjødnali var det ganske mye is i stien, og jeg regnet med at det også ville være is rundt Engjavatnet.

Siden jeg ikke la turen om Engjavatnet ble det en kort tur denne dagen. Selv om jeg gikk oppom Håfjell og la turen til gården på Bjødnali, er turen på ikke stort mer enn 8 kilometer, men bakken opp til toppen gir nok kondisjonstrening til at jeg syntes det ble en grei tur likevel.

Jeg hadde kledd meg for regn. YR mente at det ville komme noe nedbør i løpet av dagen, men selv om det var overskyet så holdt regnet seg borte. Først på vei mot Bryne fikk jeg regn på bilruta.

Det er helst en enkel tur fra Bjødnali tilbake til Sælandsskogen om Sjelset. Det er god vei eller god sti nesten hele veien, og det er mulig å holde god fart. Jeg brukte likevel mer tid på turen denne dagen enn vanlig. Det får isen i stien ta skylden for.

Det var en mørk og litt trist dag, helt uten sol, og med tunge skyer, likevel ble det en helt grei men ganske kort tur. Nå satser jeg på mer vanlig vinter og flere turer med bakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar