29 oktober 2012

Lifjell søndag 28. oktober 2012

Vi stilte klokka natt til søndag. Det ble derfor en litt lengre morgen enn vanlig.  Det ble sånn litt midt i mellom gammel og ny tid på det meste.
Jeg snakket med broderen. Det var ikke spesielt morsomt å tenke på en ny tur langs stranden denne søndagsmorgenen.  Det holder liksom med en tur i uka. Og en tur rundt Lifjell  gir liksom smaken av fjelltur .  Selv om morgenen var lang, ble klokka likevel nesten 10:00 ny tid før vi kom oss av gårde.
Det ble underveis besluttet å prøve en tur rundt Lifjell. Det var meldt om regn og vind.  Vi hadde overskyet vær, og litt vind, men ikke dråpen. En av de skjeldne gangene der værmeldingen  var dårligere enn det været vi faktisk fikk.

Det lå litt haggel i søkkene utover langs fjorden, men det var ikke kuldegrader og mesteparten av isen som må ha ligget på våte områder var smeltet. Det var enkelt å gå da fjell og stein var tørre. Kristtornen hadde noen få røde bær, og det vil bli ”kamp” om disse nærmere jul.  
Det gikk i jevnt tempo til bakken opp mot toppen. Her måtte broderen redusere farten, mens jeg synes det gikk lett.  Vi får håpe formen kommer seg utover vinteren.
Vi skulle ikke langt opp i bakken før vi tok igjen vinteren. Det ble både snø og is over toppen, og vi måtte gå rundt en del plasser.  Øverst kjente vi vinden som var meldt, men lagt i fra liten kuling.
Nedover ble det å gå litt forsiktig. Det var både sleipt i sorpa og glatt på isen.
Vi møtte ikke en kjeft før helt ned mot Dalevann. Der satt det en hel gjeng hva vi må kalle ”eldre”. De var til og med muligens eldre enn oss…
Vi fikk en hyggelig prat før vi fortsatte nedover lia. I det siste stykket i skogen var bakken tørr, og da var det mulig å slippe seg litt løs nedover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar