mandag 11. februar 2013

Reve – Orre lørdag 9. februar 2013

Strandtur med bestyrerinnen.

Planen var å dra til Blåfjellenden denne helga. Bestyrerinnen så gjerne at vi tok en tur innover før påske. Værmeldingen var nok noe i det kaldeste laget, og da jeg sjekket temperaturen opp i dalen på lørdagsmorgenen viste værstasjonen til Røde Kors – 17 grader.  Det ble en liten diskusjon, men da Storm meldte om – 15 grader og vind på søndagen, var det ikke vanskelig å utsette turen.
Men siden vi hadde avtalt tur, måtte vi finne en annen plass å gå. Vi valgte å ta en tur langs stranden.
Det er ikke lange kjøreturen ned til Reve havn. Nede ved sjøen var det mye mindre snø og is enn opp hos oss. 
Det var egentlig meldt om sol og blå himmel, men vi hadde det stort sett overskyet. Vind var det derimot lite av.  Det var ingen andre biler på Reve da vi kom. Det var spor av folk, men ikke fra  lørdagen.
Ved havna kunne vi se at sjøen hadde vært høy og grov tidligere i uka. Da vi kom bort til Revestranden, var den svært forandret i forhold til hvordan det så ut for bare noen dager siden. Sjøen hadde gravd ut store deler av sanddynene i forkanten. Det var svære felt med stein der det tidligere var sandstrand. Selve stranden var også mye smalere enn tidligere.  Det var tydelig at sjøen og vinden hadde kommet inn fra vest. Der dynene var beskyttet av vinden og sjøen, var endringene betydelig mindre.

Nå er slike endringer av stranden så avgjort ikke uvanlige. Dette er noe som skjer nok så ofte, og selv om avisene slår det stort opp, så er det ikke mange månedene før det meste ser ut som om det ikke har skjedd noe særs.


Men det burde være en skikkelig utfordring for Natur og ungdom eller Naturvernforbundet å rydde opp. Få sanddynene på plass rydde vekk rusk og rask, og sørge for at det igjen blir sandstrand der det nå er bare stein. Tar de også på seg å ordne opp etter alle steinsprangene i Fidjadalen, så har de en oppgave det står respekt av…..
Det var en hel gjeng som surfet i bølgene ved Reve. De måtte nok vente litt på den rette bølgen, og det var ikke noe særlig ”liv” i sjøen, men noen kom seg da opp på brettet for en stund.
Ytterst på Reve var rullesteinsstranden betydelig større enn tidligere.  Ett stykke etter så vi en hel gjeng syklister oppe i dynene.  Det må være god trening å kjøre terrengsykkel i sanden.  Det var en del folk borte ved Friluftshuset, og noen biler på parkeringsplassen, men det var ikke mange  som hadde funnet veien til sandstrendene denne lørdagen. Tilbaketuren gikk greit. Det var lite vind langs sjøen og inne i dynene var det heller varm, med trekken bakfra.
Det var noen biler på Reve da vi etter godt og vel et par timer var tilbake. En fin tur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar