mandag 18. februar 2013

Hå til Varhaug og retur søndag 17. februar 2012.

En tur i sjøkanten med Bernt.

Etter en hyggelig skitur til Blåfjellenden fredag/lørdag, måtte det selvsagt også bli en vanlig søndagstur.
Broderen var på hytta i fjellet, og kunne ikke stille. Men Bernt ble en god erstatning. Vi hadde også en diskusjon rundt hvor det var mulig å gå. Jeg trodde det ville være mulig å komme rundt Lifjell, men Bernt mente det ville bli for mye issvuller.
Vi valgte å ta en tur langs sjøkanten.
På Hå var det alt et par biler, og en av disse var parkert ute ved stien.
Vi så ikke folk, men det var spor utover.  Det var fortsatt frost i bakken og hardt, men det var ikke tint øverst slik at det var greit å gå.  Det ble selvsagt kaldt i motvinden i starten, men med en gang vi kom i le for brinken ble det behagelig.  Med to dager i beina, ble det litt rolig utover. Vi stoppet opp et par plasser for å ta bilder.  Det ble også litt peking og diskusjon rundt gamle ”greier”. 
Spørsmålet blir om vi ikke burde ta vare på en del av tingene som står langs stien – gamle betong gjerdepåler fra klepp Stasjon, Hitlertenner, skytestillinger fra krigen og gamle sjøhus.
Vi måtte gå ute i ura under fyret. Her hadde issvullen ikke minket merkbart, men ellers var det egentlig gode forhold
Inne i skogen var det helt tørt, men i stien mellom skogen og brua var det fortsatt is.  Det trakk litt fra sør, og motvinden ga nok en litt tyngre tur enn vanlig sørover, men ikke så mye at det merkes der og da.
Det gikk til gjengjeld mye lettere på tilbaketuren, der vi hadde trekken bakfra og virkelig kunne kjenne at det ikke var frost. Vi møtte en liten familie i ura under fyret på tilbakeveien. Det var med en liten jente, og vi var imponert over farten i ura.
Da vi kom tilbake til Obrestad så vi en hel del folk. Et helt 17. mai tog var kommentaren.
De fleste kom i mot oss, men noen gikk veien opp mot jordet, og vi traff de da vi kjørte fra Hå.
Det ble litt sleipt i bakken på slutten. Vi fikk det også en del mildere etter hvert, og temperaturen må ha vært opp mot 5 grader da vi kom tilbake til Hå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar