lørdag 10. mai 2014

Kom mai du skjønne milde – Bynuten lørdag

Vårtur med smak av sommer.

Og så gol gjøken.  Helt uventet og svært tidlig. Jeg kan ikke huske å hørt denne pippip’en så tidlig noen gang.  Det var også lett å forstå at den satte i gang. Bjørka er grønn. Det var godt og varmt i bakkene oppover Lyseveien, og sola gjorde sitt beste for å få oss til å tro at det er sommer.
På toppen var det trekk fra sør, og ikke helt sommertemperatur.  Men ikke så kalt at det var nødvendig å hive på jakken.
Det var en del biler på parkeringsplassen. Det var med andre ord, andre som også hadde tatt en sjekk på været.  Fint på lørdag, dårligere søndag.  Likevel tok jeg  ikke igjen folk før etter et godt stykke oppover. Det var en utenlandsk familie med minsten i bæremeis og en unge som sprang rundt.
Inne i skogen var det varmt. Sola kom fram og det var ikke mye bevegelse i lufta.  Dette var en av de dagene der jeg gikk og hold litt igjen. Det var ikke pulsen som satte grensen, men pusten. Det skjer noen ganger, og er for meg et tegn på at jeg ikke er i helt dårlig form. Det er vanlig med regn og vind på turene til Bynuten. Denne gangen var det gode forhold, tørt og fint. Det var bare å gi på. 
Oppe i lia hørte jeg gjøken, for første gang i år, og det er tidligere enn vanlig.  Rett etter tok jeg igjen to karer, og vi vekslet noen ord. Den ene så ut som om han ikke var helt forttrolig med fjell og utmark. Jeg traff de to igjen ett stykke nedenfor toppen. Da var de kommet et godt stykke over fossen, og jeg tror nok de kom seg opp til topps.
På toppen satt det tre ungdommer, de var ikke sikre på hvilken vei de ville ta ned, men de ville forbi et vann. En av jentene ville bade.  Hva er det med disse folkene som absolutt skal hoppe ute i vann overalt. Selv om vannet bare holder 7-8 grader. Brrr….
Tørt føre og godt vær, gjør det mulig å holde god fart nedover. Det ble bråstopp et stykke nede i bakken. Det kom kjente i mot. 
Det var en jente jeg har truffet mange ganger før. Vi fikk en hyggelig prat, og hun kunne fortelle at det fortsatt var skiføre i høyden, og at hun hadde vært på skitur fra Høgaleitet forrige uke.
Og denne dagen var det flere jenter som gikk alene enn menn.   Jentene legger ut på tur.

En tur til Bynuten er likevel en god dagstur. Det tar tid opp og ned, og de siste bakkene nedover blir lange. Det er helt greit å komme ned til bilen, skifte klær og sette seg ned.
Men denne turen bør huskes, som en av de bedre.

 

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg! Bra bilder også. Spesielt det første likte jeg. Det gav vårstemning. Gjøken hørte jeg også i dag her nord hos meg. Den skal være hørt her oppe et par små uker nå.

    :)

    SvarSlett
  2. Mange takk for gode ord. Og når det gjelder foto, synes jeg dine er skikkelig gode.

    Gjøken for 14 dager siden. Det er tidlig.

    SvarSlett