03 juni 2018

Sommertur til Blåfjellenden

Sol og sommer i heia.

I noen få år - 20 år eller der omkring, har jeg i sommerhalvåret hatt en ukentlig tur til Blåfjellenden. Til og begynne med var det helst frem og tilbake på dagen og ikke så mange overnattinger.
Etter hvert har det blitt mer og mer en overnatting, før returen.

Grunn til dette er enkelt å forklare. Jeg jobbet på fredagene og da ble det en kveldstur inn, overnatting og retur.

Etter hvert fikk jeg fri fra jobben (80% stilling), og da passet det bra og ta en rengjøring hjemme og så dra på hytta. Frem og tilbake samme dagen, sammen med noen timers jobbing ble "litt" mye....
Og siden har jeg fortsatt med rengjøring på fredgen og så en tur til hytta. Jeg tror Bestyrerinnen setter pris på opplegget.
Det fine med å være "tilsyn" på Blåfjellenden, er at jeg alltid har en unnskyldning for å dra. Det er alltid ett eller annet som må gjøres.

Denne uka var det et vindu som måtte ordnes. Det var ikke mulig å få lukket kjøkkenvinduet skikkelig.

Nå var ikke det den eneste grunnen til å dra innover. Selvsagt måtte jeg inn - en ukentlig vane er ikke lett å overstyre...
I tillegg var været aldeles strålende. Sol og sommer med en liten bris for å tørke svetten på pannen.
Det var ingen biler på parkeringplassen og jeg så ikke spor av folk innover. Det ble - nesten som vanlig, en ensom tur over heia, men likevel en kjekk tur i det  fine været. Det meste av snøen har forsvunnet. Oppe i høyden  ligger det noen få fenner på de vanligst plassen, men på disse plassene kan det ligge fenner til august mange år.

Ned den siste bakken mot Blåfjellenden ligger det en fonn. Her pleier det å være snøfritt tidlig. Denne fonna går over bekken og det er fare for gjennomtråkk.
Men tørt er det. Hadde det ikke vært for avrenningen fra fennen, hadde det omtrent ikke vært vann i bekkene. Nå måtte jeg ta av fottøyet (lave sko) over vaet, men det hadde gått fint med fjellsko. Fossebekken går fortsatt litt sti, men det er mulig å komme over tørrskodd med noen kjempehopp.

Det ble jobbing på hytta. Jeg fikk besøk av far og to sønner som var innstilt på å ta i et tak. Vi jobbet en god del av lørdagen.  Det ble gjort mye mer enn bare å ordne kjøkkenvinduet.
Jeg pakket og gjorde klar til avgang i femtiden på lørdagsettermiddag. Været var fortsatt strålende. Litt kaldere enn tidligere heldigvis.  Jeg tok det ikke akkuratt med ro opp bakken, men hadde pust til å fortsette bortover flyene i god fart. Jeg gikk ikke så fort som i gamle dager, men litt av "spruten" var fortsatt på plass. Det ble en kjekk tur.

Ved Fossebekken stoppet jeg og drakk. Det er ikke alltid nødvendig, men så varmt som vi har det nå, så måtte jeg hive innpå vann. Vinden tørket svetten, så det er litt vanskelig å beregne vannbehovet.
Jeg drakk likevel "litervis" da jeg kom hjem.
En fin tur fredag til lørdag. Det ble adskillig mer jobbing enn jeg hadde regnet med, men det var helt greit. Skikkelig kjekt å få hytta på stell slik at fremtidige gjester kan få et flott opphold.

Med en kjapp og grei tur tilbake, ble det en tur som burde huskes. I hvert  fall  de dagene da regnet pruter i bakken og det er 2-3 grader og vind.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar