27 juli 2018

Blåfjellenden - igjen.

Torsdag til fredag til en forandring.

Det vil bli et lite opphold i turgåingen de neste ukene. Ikke det at vi - Bestyrerinnen og jeg - vil sitte i ro, men turene vil bli mange men ikke lange. Og varme...

Det måtte derfor bli en tur denne uka. Og da til Blåfjellenden. Jeg er innover stort sett en gang i uka i sesongen, og denne gangen altså torsdag til fredag.

Det er jo som oftes lite nytt å berette fra disse turene. Det blir mye det samme fra fgang til gang. Denne turen skiller seg ut ved at det blir stopp for bading. Det skjer ikke hver tur, det skjer ikke hvert år engang.
Denne gangen ble det på ny en stopp ved Fossebekken, min egen "hemmelige" kulp...
Den er ikke så veldig dyp - vannstanden er jo lav over alt, men det er mulig å dyppe kroppen.
Det tok en stund før jeg igjen iførte meg skoen og tok fatt på turen innover heia.

Denne gangen var det varmt i tillegg til tørt. Normalt trenger jeg ikke å drikke på disse turene. Denne gangen hadde jeg med en flaske med saft, - og brukte alt.
Likevel drakk  jeg bokstavlig talt litervis da jeg kom ned til hytta. Nå er jo ikke opp mot 30 grader dagligdags i heia. Jeg kan faktisk ikke huske så høy temperatur noen gang.

Det vil si, jeg gikk en gang en 6 timers tur i så varmt vær. Det holdt på å gå galt - jeg drakk alt for lite. Og jeg har selvsagt ikke lært noe som helst fra den turen....
Etter å ha drukket en liter på styrten ved hytta, gikk jeg ned for å bade nok en gang. Det var mer enn 23 grader i vannet, nesten litt lunkent.

Det ble en varm natt. Selv om temperaturen ute sank til under 15 grader, var det hett inne. Det ble lite søvn og tidlig opp. Noe som passet godt. Det var meldt om temperaturer opp mot 30 grader. Da passet det bra å ta opp bakken mens det fortsatt " bare" var litt over 20 grader.
Heldigvis blåste det litt slik at varmen ikke ble for påtrengende.

Hjemturen brakte minner om "gamle dager". Mesteparten av de som skulle til Hunnedalen var familier. Selv om jeg var siste mann ut dørene, tok jeg igjen alle som hadde startet før meg. Nå skyldes ikke det min fart men farten ungene holdt....
Det ble stopp ved kulpen i Fossebekken på hjemveien også. Og solbrente skuldre. Det var resultatet av å gå uten noe på overkroppen og så ligge i sola en times tid.

Brunfargen som jeg jo betaler dyrt for i syden, er alt på plass. Nå lurer jeg bare på om det er mulig å bli brunere enn brun.

2 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg er Hannah fra Tyskland, Vi møtte i 2014 i Blafjellenden! :) This was the blog entry: http://ojohnsen36.blogspot.com/2014/08/fr-ferien.html
    Maybe you remember me, I was quite young (blonde) and hiked on my own from Blafjellenden to Langavatn?

    I'm currently working at a production agency in Tyskland and we want to do a trekking tour around Frafjordheiane with a photographer and take some pictures in nature with outdoor clothing from Jack Wolfskin (for commercial use). I do have some location knowledge since I did that tour then, but we might need a local guide who knows the area and can spontaneously make suggestions as well as accompany the tour, carry some of the equipment of the photographer etc. And someone who could also tell us what the regulations are regarding location costs etc.
    Since you know the area and meet loads of people all the time, do you know anyone who could work for us as a guide? Just let me know, either reply here or write me an e-mail (hs@naturalbornexplorers.de). Takk og vennlig hilsen, Hannah

    SvarSlett