onsdag 4. juli 2018

Søndagstur på mandag - til Sandvatn

Lang tur i lette klær.

I noen år har det vært vanlig å ta en tur til blåfjellenden fredag til lørdag, for så å ta en dagstur til Sandvatn. Ikke hver uke, men ganske ofte.

Det har stort sett gått greit. Selv om det på slutten av sesongen kunne kjennes i beina...

Så begynte bestyrerinnen å interessere seg for søndagsturene. Hun har ikke helt sansen for en søndagstur med to timers kjøretur og 4 timer på beina. Det har med andre ord blitt mindre av turer til Sandvatn.
Søndagsturen denne uka ble en runde på høgjæren. Omtrent 8 kilometer og under to timer. Det er ikke nok til å komme med på loggen.

Mandag er vanligvis "hviledag" - uten styrketrening eller tur.  Ukens andre dager blir det som oftest gjort ett eller annet fysisk.

Mandag var det kjempefint turvær. Det er nesten synd å sitte inne i slikt vær.  Nå har vi vært velsignet med mye flott turvær i det siste. Mye mer enn vanlig. Det er nesten slik at jeg har glemt hvordan det kan være på tur med regn og to-tre grader i vinden.
Mandagen var det overhode ikke fare for nedbør - eller mye vind. Sol, sommer og flotte forhold.
Og Sandvatnhytta lå jo der og ventet på besøk.

En god times kjøring og jeg kunne ta fatt på turen innover heia. Det er starten som er tung på denne turen. Fra parkeringsplassen og til hytta er det en stigning på omtrent 300 høydemeter, og mye av disse tas i starten.

Det hjelper å ta det med ro. Det gjorde herren på 81 år som jeg traff i bakken. Han hadde ligget i telt og var på vei mot bilen. Godt gjort å gå opp den bakken med sekk full av telt og sovepose og liknende - det er ikke sikkert jeg hverken vil eller kan om 10 år...
Det ligger fortsatt noen små fenner rundt om, men ikke mange, og de minker fort. Til kontrast, kan jeg huske et år da vi første juli gikk på isen på Mohidlertjørn. Som Peter Pan riktig nok, med bare lette tanker.

Bare en plass var det nødvendig å gå på snø på denne turen- noen få meter.

Det var andre på tur denne dagen. Jeg traff på et helt følge. De hadde startet med å gå inn til Langavatn og så over Strålaus til Sandvatn, og var nå på vei ned til bilen. (For å kjøre rundt til parkeringen ved Langavatn for å hente flere biler) Det ville bli minst to timer kjøring.

Inne på hytta var det ikke folk. Det ble en halv times pause med mat og drikke, før jeg igjen var på beina.
En av fordelene med finværet er at det er mulig å gå med lette klær - og lett sekk. Innover hadde jeg på en treningsbluse og en kort treningsbukse. Tilbake ble det lettelse i antrekket og jeg gikk i bare treningsbuksa. Stort lettere kledd enn det er ikke mulig.

Det er i hvert fall kjapt å hive av klærene for et bad i kulpen nederst i Lysebakken. Her er det fast badeplass om bare været er lagelig. Denne dagen var det varmt.

Og vannet i Lysebekken, som renner nedover svaberg i sola var av mer sydenkvalitet enn kaldt fjellvann. Det  ble en grei halvtime med soling og bading.

En skikkelig fin tur i heia på en mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar