29 desember 2022

Fra Bore til Reve Havn med "nye" gamle sko.

Regn, sol snø og hagel, nesten på en gang.

Vinteren vil liksom ikke helt slippe taket, selv om kuldeperioden har vart lengre enn de vi er vant med. Det er noen ganske få varmegrader på dagen, mens det fortsatt fryser på om nettene.

Det gir vanskelige forhold, i hvert fall på morgenen, før det får tint. Både jeg og sola er sent opp, så det gjør ikke så mye om jeg starter sent.

Med broderen fortsatt på sykelista, blir det også noen turer uten følge. For egen del har det blitt litt mange turer i sjøkanten, og jeg ser fram til å komme opp i høyden igjen. Det har ikke blitt for mye bakketrening i det siste.

I Jula har det bare blitt småturer, også de på stranden eller sjøkanten. Med Jula vel over og tilbake i hverdagen, var jeg klar for en skikkelig tur.

Bortsett fra været – igjen. Det blåste, og det ville regne mente YR. Jeg har gått i regn før, så det ville tross alt være mulig å komme seg på tur.

Hva med sko. Jeg går normalt med lave sko på strandturene. Det er lite stein og myr, og lette sko er en fordel. Det var bare det at jeg hentet «julepresangen» på posten rett før Jul. Et par ALFA Impact.

Etter vel to års bruk, var støvlene ikke lenger helt bra. Sålene var slitt nesten helt ned, og de hang ikke lenger godt nok i terrenget.

Det var med en viss spenning jeg åpnet pakken fra skomakermester Våge på Gjøvik. Skoene hadde fått ny såle med samme mønster som det gamle, og det så ut som om Gore-Texen var skiftet.

Hjemme i stua virket skoene «trange», nesen som nye, og det føltes som om de trengte litt «inngåing». Med bare et par strømper (Ullvang Spesial) passet de sånn noen lunde, mente jeg.

Det ville passe bra å teste ut sidde nye gamle skoene, men helst ikke på en langtur. Det ville passe bra å teste ut de gamle støvlene på en kjapp tur lans sjøen.

En av de faste – ganske korte – turene går fra Bore mot Reve havn. Det er mulig å gå deler av turen på sandstranden, men også holde på innsiden av sanden og videre på sti. Det mangler bakker, men eller er dette en grei tur.

Det regnet da jeg startet, og det blåste opp mot bris. Heldigvis kom vinden fra sørøst, og turen gå ganske godt i le for nettopp vind fra den retningen.

Det regnet selvsagt da jeg startet, men ikke lenge etter ble det opphold og lysning i sør. Jeg møtte kjentfolk helt i starten, og det var en god del andre på tur.

Skoene, som var årsaken til at jeg gikk turen – på tross av dårlig værmelding, var trange til å begynne med, men formet seg fort etter foten, og det tok ikke lang tid før de føltes som de gamle – og gode – skoene.

Jeg har selvsagt et nytt par med ALFA Impact som jeg har tatt i bruk, men de gode gamle føltes bedre. Det var helt greit å ta i bruk skoene etter «restaureringen».

Det er i omtrent 4 kilometer fra parkeringsplassen på Bore til Reve havn – og selvsagt det samme tilbake. Været hadde skikket seg på vei sørover, men da jeg tok fatt på tilbaketuren, ble det litt annerledes.

Jeg fikk regn og hagel på meg. Det smalt i hetta en stund, og bakken ble hvit. Skoene oppførte seg eksemplarisk, og jeg kommer nok til å bruke disse i stede for de nye – en stund...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar