30 mars 2024

Strandtur på palmesøndag – i flott vær.

Sammen med Bestyrerinnen, Bjørg og broderen.

Dagen før starten på den store påsketuren til Blåfjellenden, kan det ikke bli en lang og tidkrevende tur. Avtalen er at vi skal treffe Inge Marton i Hunnedalen klokke ti på morgenen dagen etter. Da må bilen være pakket å klar før fuglene har stått opp.

Broderen ville på tur, men han hadde tenkt seg på en av de vanlige dagligdagse kortturene – fra Sele til Hellestø og retur. Nå var jeg ikke helt klar for en langtur, og selv om det ikke fristet spesielt mye med (nok en) strandtur, så ville det være bedre enn å sitte inne å se ut på det nydelige søndagsværet.

Siden vi tenkte oss en kjapp og grei tur, ble det også til at Bestyrerinnen og Bjørg ville være med. Vi ble fire på tur denne dagen.

Nå var det mange andre som også ville på tur denne dagen. Mange andre. Med sol og blå himmel og lite vind var det mange som satset på tur i sjøkanten. Parkeringsplassen ved Borestranden var langt fra full, men det var flere biler enn det jeg har sett, utenom på sommerdager med varm sand sol og flotte forhold.

Broderen og jeg hadde snakket om å gå fra Bore til Reve havn, og tilbake. En tur på omtrent ni kilometer. En tur vi har gått en del ganger i år, og en tur helt uten bakker. En grei og kjekk søndagstur.

Nå ville det muligens bli en tur i lengste laget for Bestyrerinnen og Bjørg, men det ville jo være mulig å snu for de som ønsket det, og vi andre (broderen og jeg) ville jo ta de andre greit igjen.

Det var fortsatt en smak av vinter i lufta da vi tok fatt på stien sørover mot Fuglingene – på innsiden av stranddynene. Vinden kom fra nord, (bakfra), men vi hadde likevel behov for både lue og vanter.

Nå var det andre som var enda mer innpakket enn oss, med fullt vinterutstyr. Andre var mer modige, og en enslig sjel solte seg i kortbukse og med bar overkropp, og godt i le bak sanddynene.

Det ble en kjekk og grei tur sørover mot Reve havn. Fortsatt er natur på denne turen nok så annerledes enn det vi har langs sandstrendene. Det er mye åpne marker og bratt heng ned mot sjøen. Heldigvis er det ikke mye rullestein, men mer gress og åpne områder.

Nå var det ikke bare folk på tur denne dagen. Det var store bølger som kom inn fra havet, og surferene var i sjøen. Bølgene var så pass høye at det brøt innover mot stranden. Surferene måtte ganske langt ut i sjøen.

Det ble ingen pause ved Reve havn. Der jobbet de med å tømme havnen for sand, og ute i sjøen var det en mengde surfere. Vi snudde og gikk tilbake samme vei som vi kom, men med vinden i mot og sol bakfra. Det ble kaldere.

Det ble en helt grei søndagstur, og jeg tror alle var glad for å ha valgt strandkanten på en så flott dag. For noen var turen lang nok, men alle trenger trening til nye turer ut over vår og sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar