mandag 26. november 2012

Søndagstur rundt Lifjell 25. november 2012


Lifjell rund.

Det måtte igjen bli en kjapp tur. Broderen ville stille på sykebesøk kl 14:00, og det betød at vi helst måtte være ferdig med turen før 13:00.
Det ble en tidlig start. Vi startet hjemme hos meg før 09:30. Det var fortsatt morgenstemning, og  sola var ikke kommet opp over alle toppene. På Dale var det bare en bil utenom vår.  Jeg hadde tatt med ”NYE” walk king av gammel modell. De var selvsagt litt trange, og det kjentes i storetåa de første minuttene.  Skoa var tørre og tålte den fuktigheten vi hadde, men jeg tok ingen sjanser, og gikk veldig forsiktig.  Nye sko er sleipe og glatte. Noen plasser var det skikkelig glatt. Broderen hang bedre på vått fjell  med sine slitte Walk king.


Det hadde ikke regnet mye det siste døgnet. Værmeldingen lød på sterk vind fra sør eller sørøst utover dagen. Av den grunn var det også bra å starte tidlig. Utover langs sjøen var det ikke mye vind. Fjorden var uten stor bølger, og vi så ikke mange hvite topper.  Oppe i høyden fikk vi mer vind, og den kom mer nordlig enn østlig. Det var likevel ikke noe særlig vind i forhold til værmeldingen.
Det var ikke nødvendig med jakke før opp mot brinken. Det ble derfor en behagelig tur rundt til Bymarka og opp bakken. Nå var det ikke jakken som gjorde det behagelig opp bakken, men mer tempoet vi holdt. Det ble aldri makspuls og pusting og pesing. Litt behagelig, og vi mister ikke mye tid i forhold til å gå opp i maks fart. Det blåste så pass på toppen at vi tok ly bak huset for en liten pause.
Den ble ikke særlig lang. Vi traff ikke folk før nede i Revesdal, selv om vi så spor av noen som hadde vært oppe.  Vi tok igjen folkene på toppen av ”den fordømte bakken” og holdt følge et stykke.
Det ble lett jogg ned bakken fra Dalevann.  Nede var det en del biler, og det kom folk i det vi stoppet ved bilen. Da var klokka noe før 13:00. Ikke så aller verst, men langt unna to timer som det faktisk er mulig å gå turen på, men da må det være opp i henget og ikke nede i skogen slik vi gjorde denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar