mandag 3. desember 2012

Søndagstur Hå Varhaug og retur 2. desember 2012

Det ble ingen tur på lørdagen.Bernt og broderen ved Reimebukta
 Det har sin bakgrunn i feiring av 90 års dag. Det får prioritet – spesielt siden det er min mor og jeg (og bestyrerinnen) var arrangementkomiteen.
Feiringen gikk av i likeste laget, og jeg tror alle synes at det var en fin sammenkomst.
Nå var værmeldingen for lørdagen i utgangspunktet slik at det ville være godt turvær. Slik ble det (heldigvis) ikke. Søndag lovet værmelding nok en gang fin vær. Det ble heller ikke denne dagen så mye sol som lovet, men ellers var været greit.

Naustene til varhauglosane

Det var kaldt med – et par grader. Det lå et lite lag snø på bakken og det var derfor vanskelig å se hvor det var sorpe. For den var selvsagt ikke frosset. Til orientering – enkelte av sorpehullene er dype.  Det var spor av folk på parkeringsplassen, men etter noen meter hadde vedkommende snudd.
Vi gikk i krøll rundt de bløteste partiene, og kom greit av gårde. Som vanlig tok vinden godt det første stykket. Den kom fra sør øst, og økte vel litt på utover dagen.  Vi gikk forsiktig, men i godt tempo utover, og møtte et par i mot litt etter fyret.  Rundt Obrestad havn var det ikke et menneske, heller ikke bil. Vi gikk opp på toppen av Komedelen, og tok en stopp for å knytte sko. 
Broderen og jeg ved brua i Reimebukta - Foto Bernt Berntsen

Mot prestegården på Hå
 Da ble vi til vår overraskelse tatt igjen av Bernt. Han hadde sett at vi startet turen, og gått bak oss et stykke. Det er godt gjort å ta oss igjen på den turen, så Bernt må være i god form.
Vi fikk en hyggelig tur utover mot Reimebukta og videre til Bodle.  Det var ikke mindre eller mer snø, og gode forhold i stien.  Vi stoppet og snudde ved sjøhusene til Varhauglosene. Bernt fortsatte til  kirkegården.
Hjemveien ble en behagelig affære, med vinden i ryggen, litt høyere temperatur, men også med mer frosset underlag.  Vi så ikke mange mennesker på turen, men ut mot havnen kom det fire jenter.
Underlaget var ikke bedre enn at jeg også gikk gjennom i sorpa og ble litt våt.
Vi fikk tatt noen foto i det fine været., og var enige om at det hadde vært en fin tur.
Snøbøyer ytterst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar