mandag 4. mars 2013

Søndagstur Varhaug Hå 3 mars 2013

Langs sjøen for n'te gang denne vinteren.

Det ble en gjentakelse av så mange søndagsturer denne gangen også. Men for variasjonens skyld (og for å ha medvind tilbake) så valgte vi å starte på Varhaug.
Vi forsøkte oss riktignok på høgjæren, men syntes det var for mye snø og is, og med frost i bakken fra morgenen av, ville det ikke gå fort. En kjapp sjefsbeslutning ved Karlsbua   det ble sjøen igjen.
Det var en del biler ved kirkegården. Et par var parkert på ”feil” side.
Vi valgte å starte på Varhaug fordi vi da ville få medvind hjemover. Det v var ikke mye vind, men det merktes faktisk da vi snudde, og vi fikk en grei tur sørover.
Selv om det var biler på Varhaug, så var det lang fra så mange som forrige uke. Og slik var det med folk også. En hel del folk på vei, og det var også noen som vi møtte både på turen nordover og igjen op vei sydover. Med andre ord det var andre enn oss som tok turen frem og tilbake.  Det hadde nok vært frost om natten, men det var helst tørt i bakken, og enkelt å gå. Vi startet litt rolig – ikke for rolig, da det blir litt kjør for å få opp varmen. Etter det ble de en rolig tur. Myrene var heldigvis fortsatt harde. Det må være dyp tele i jorda. Halvveis møtte vi Sigbjørn og Anne Lise med venner fra  Haugalandet. Vi tok oss tid til en prat, selv om de lurte på om vi hadde det travelt.
Isen under fyret var merkbart tint. Det var enkelt å gå, og isen var så pass gammel, at det gikk greit å gå over.  På Hå var det en god del biler, men langt fra så mange som i forrige uke.
Ut over dagen, tinte det øverste laget, og det ble litt sleipt i sorpa.  Jeg gikk med jakken på det første stykket etter pausen. Men rett borte på sletta, tok jeg av denne og gikk i skjortearmene.  Over Kommedelen  var det kaldt, men rett under toppen, ned mot Reimebukta, i le for trekken, ble det sommer. Det trakk over etter hvert, og det ble kaldere, men aldri såkalt at det var nødvendig å ta på klær.
Vi startet fra Hå i et greit tempo. I medvind ble det lettere å gå, og ikke lenge etter starten fra Hå, gikk det i et  bra tempo og som vi holdt hele resten av turen. Vi brukte nok mindre tid sørover enn nordover.
Selv om det egentlig blir for mange turer langs sjøen, så er det en riktig fin tur i et slik vårvær. Og de andre alternativene hadde gitt vintertur.
Det er tross alt bedre å gå i skjortearmene enn å ha naglebitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar