mandag 1. juli 2013

Blåfjellenden søndag 30. juni 2013

Søndagsturen.

Det måtte bli en tur til Blåfjellenden. Etter en uke i "syden", hvor vi riktignok gikk hver dag, måtte det bli en tur til hytta.
Jeg var ikke hjemme før over 11 på lørdagskvelden, og fikk ikke avtalt noe for søndagens tur.
Men det tok ikke lang tid før alt var på plass søndagsmorgenen. Vi ble tre oppover denne gangen.
Det var meldt om oppklaring og sol utover dagen. Oppklaringen kom først på tilbaketuren, men det var likevel greit å gå innover.


Vi hadde snakket om å ta det med ro. Rett over første bakken gikk vi på gamle venner. Det ble selvsagt en stopp for en raddel. Det ble en god pause.

Vi fortsatte, men ikke lenge etter traff vi Olav og Sigmund. Ny stopp. De hadde en sak som de ønsket å ta opp. Olav la to sauebjeller på bakken. De hadde funnet to drepte sauer. Begge drept av løshunder, mente de. Jeg ble oppfordret til å ta opp dette problemet med STF.

Nå var det ikke bare alvorlige ting, vi fikk en hyggelig prat, både om gamle dager og felles kjente.
Det ble en god pause igjen.

Videre innover savnet vi folk fra hytta. Det burde da være noen som hadde overnattet. Vi traff de første langt etter Saftbekken, og de siste nesten nede ved hytta. Ut fra protokollen kunne vi se at det var en hel del som hadde tatt turen nedover Fidjadalen. I det været som vi fikk utover dagen, vil de få en fantastisk tur nedover.
Med noen gode pauser innover, måtte det bli en kort pause på hytta, men uansett gikk det opp mot tre kvarter.

Det var et telt nede ved Leiteånå, og det kom et par stykker nedover stien fra Langavatn i det vi gikk fra hytta.
Hjemmover ble en grei historie. Fint vær, med sol i mot og vind stort sett bakfra. Vi tok igjen noen av de vi hadde møtt på veien inn. Det ble spurt om "hvor langt det er igjen" rett ved porten til Olav.

Vi planla en stopp på Byrkjedalstunet, men med kø til ut i døra, ble dettte ikke noe av.
Vi får ha det til gode en annen gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar