tirsdag 31. januar 2017

Til "Øyvindsplass"

Dag 2 - Hele gjengen på tur.

Klokken 10 sto hele gjengen oppstilt. Vi var 4 par - 8 stykker. Det var ikke avgjort hvor vi skulle, men at turen ville bli noe lengre enn inn til Norgesplassen var sikkert.

Ordinært vær - til å være på Kanarieøyene og solsiden. Sol og varme alt fra morgenen av. Uansett hvordan en snur og vender på det, så blir det en bakke opp til Norgesplassen. Nå har vi valgt hotell høyest mulig opp i dalen, for å slippe mest mulig av bakken, men noe blir det uansett.  3 steg uttenfor hotelporten og vi er i "terrenget". Og bakken opp, om vi velger det.

Denne morgenen startet vi friskt med oppstigning, og tok mesteparten av de 200 høydemetrene med en gang. Så var det et par kilometer før vi kom til Norskeplassen.
Vi var ikke alene. Det gikk folk på alle stier vi kunne se. Enten gikk folk fra, eller mot Norskeplassen.

Og de fleste så ut til å kunne være på firmatur med NAV - pensjonister hele hurven. Imponerende, egentlig. Det er mange på tur, og enkelte må være en god del eldre enn oss. Vi i vår beste alder.
Det ble en liten diskusjon hvor vi skulle legge turen etter besøket på Norskeplassen. Det er en del "plasser" oppover, og det er jo greit med et mål.

Vi bestemte oss for "Øyvindsplass" og satt kursen mot "Sukkertoppen" og fortsatte videre oppover langs veien til vi så skiltet som pekte mot venstre og "Øyvindsplass". Det er et underlig landskap, bakken er helt uten grønt. Kun stein og grus, selv om det er noen busker og kaktuser rundt om.
"Øyvindsplass" ga god utsikt over terrenget mellom Puerto Rico og Norgesplassen, og det var også greit å kunne se helt inn til "Ivarsplass".  Så bar det nedover - og oppover. Her hang jentene ikke etter, men gikk i front og holdt tempoet oppe. Det gikk raskt tilbake til Norgesplassen. Her fra kunne vi valgt samme vei som vi kom opp, men tok heller en litt slakere vei ned, men selvsagt da noe lengre.

"Øyvindsplass" er omtrent 400moh, Norgesplassen hundre meter lengre nede. Fra starten av stien, ved vårt hotel er det 2,5 kilometer inn til Norgesplassen, Rundturen til Øyvindsplass er omtrent 5 kilometer, og den siste biten tilbake er en kilometer mer enn den "korte" og bratte veien. Vi brukte tre kvarter til Norgesplassen, nye tre kvarter til "Øyvindsplass", men bare en drøy halv time tilbake til Norgesplassen - med jentene først...

Siste delen gikk unna på nye tre kvarter. Alt i alt omtrent 12 kilometer på tre timer - ikke medregnet pauser. Og da blir farten omtrent 15 minutter på kilometeren.

En ny tur logget inn - spørsmålet blir hvor mye beina tåler. Bestyrerinnen klaget på gnagsår...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar