08 april 2020

Vårtur rundt Lifjellet i Sandnes.


Søndagstur i flott turvær.

Etter fredagens vintertur, virket det lite sannsynlig at været skulle bli annerledes på lørdag. Værgudene her i sørvest, tar ingen smålige hensyn, og leverte nærmest sommer dagen etter full vinter.

Temperaturen steg raskt på morgenen. Etter å ha vært nær null på natten var den nesten 10 grader da jeg tok ut. Værmeldingen for resten av dagen var oppholdsvær, mye sol og varmt. Det vil si over ti grader.

Med vår i luften, ble det fort et spørsmål om hvordan det sto til med bjørka i sjøkanten. Denne spesielle bjørka får blader veldig tidlig. Den står lunt og godt til langs stien fra Dale og rundt Lifjellet.
Jeg har hatt en vårtur her i mange år, og det var muligens på tide å sjekke om bjørka var grønn. Tenk om jeg dette året ville være for sen. Tradisjoner må tas vare på...

Med andre ord ville det bli en søndagstur rundt Lifjellet. Det var en stund siden sist. Nesten tre uker. Og med sol og varme, kunne det bli en kjekk tur.
Bortsett fra at det er koronatider, og jeg liker helst å holde meg på en viss avstand fra andre. Vi over 70 skal muligens være i «risikogruppen». «Andre» hadde ikke helt fått med seg dette ønske om minst mulig folk. Det var biler over alt da jeg kom til parkeringsplassen.

Heldigvis ikke mye folk, så det gikk helt greit å komme seg avgårde på turen. Det første stykket så jeg en familie et stykke borte. Etter det var det ikke folk før jeg kom opp til toppen. Helt alene på 2/3 deler av turen.

Til gjengjeld var det folk på toppen og videre nedover mot Revesdal og Dalevann. Fra Dalevann og ned til parkeringsplassen var det å holde ute i terrenget. Det var stor sett folk hele tiden. Jeg klarte ikke helt å unngå folk, men om avstanden kom under to meter, så var det bare for noen sekunder.
Det var våren jeg skulle sjekke. Bjørka hadde alt fått «museører». Nede ved bakken var det grønt. Våren er tydelig på gang, og det gir håp om noen fine turer fremover. Om bare korona hadde gitt seg...

Det nærmer seg påske. Normalt ville jeg i dagene frem mot palmesøndag har fartet rundt for å få med alt som skulle inn til Blåfjellenden. Denne gangen ble det en haste jobb tidligere. Det bli ikke det normale oppholdet på Blåfjellenden i påsken. Det blir heller ikke servert komler skjærtorsdag. Alle flotte og kjekke «tradisjoner» får utstå til neste år.
Gramstad og Dale må være et av de store utfartområdene i distriktet. Da jeg kom ned til Dale var det masse biler. Det var nesten ikke en parkeringsplass å oppdrive.

Det norske folk må komme i mye bedre form denne våren enn tidligere. «Alle» skal på tur. Ikke mange går likevel hele runden rundt Li. Det kan være at denne turen er litt for lang for de fleste.
For meg tok turen litt lengre enn vanlig. Det ble en del av og på med jakke, og stopp for å ta bilder. Nesten tre timer på omtrent en mil. En kjekk vårtur uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar