09 mars 2022

Med Bestyrerinnen på poengjakt i sanddynene.

2 kjappe og en litt lengre tur samme dag.

Det har blitt en del lengre turer i det siste. Det vil si turer på godt over to timer og over en mil. Noen av turen har vært lengre enn dette også. Det var egentlig tid for en liten kapp tur. Selv om det var søndag.

Bestyrerinnen ville på tur, og hun var for så vidt enig i at vi burde holde oss til nærområdet og gjerne en kort tur.

Nå var været passe bra, med sol og blå himmel og bare så vidt litt vind. Fortsatt var det rundt null, men nede på stranden ville det antakelig likevel være tørre og fine forhold.

Nå har Bestyrerinnen en app, som samler poeng. Vi kunne jo kombinere en kjapp og grei tur med å sanke poeng på Bestyrerinnens telefon. Pluss for oss begge.

Det har blitt en del strandturer. Det er ikke de turene som krever mest, men med snø og is og kuldegrader, er stranden grei å ty til. I tillegg er det ikke lang kjøretur til stranden. Det kunne bli en grei ettermiddag på divanen etter en kjapp tur

Vi kunne jo ta til Orre, foreslo jeg. Der går vi vanligvis nordover til Reve havn før vi snur og går tilbake til bilen. En tur på omtrent en mil. Denne gangen kunne vi jo ta til elva. Hvor Bestyrerinnen kunne glede seg over poeng, og jeg kunne glede meg over en 1,5 kilometer flat tur.

Vi ble fort enige om at dette var en kjekk og grei start på dagen. I det flotte været var det kjekt å gå søndagstur. Vi spaserte nærmest bortover mot sørenden og elva. Bestyrerinnen fikk logget poeng og vi vandret helt greit tilbake til bilen. Turen varte ikke mye over en halv time.

Det ble en litt for kort tur. Vi satte kursen mot Bore og gjentok operasjonen. Først mot sør til Fuglingane, og så tilbake til bilen. Omtrent like langt som på Orre og det gikk muligens litt kjappere. Fortsatt i strålende søndagsvær.

Det hadde vært forholdsvis få folk på Orre, noen flere på Bore, og det kom ganske mange biler da vi startet på veien mot ...

Var vi ferdige med søndagsturen. Klokka var jo bare så vidt 12. Det var fortsatt lenge igjen ov en flott vårdag. Hva med å gjenta opplegget på Sele også.

Sele er plassen vi vanligvis nytter når det bare skal være en kjapp «treningstur». Egentlig en for kort for å være en «tur». Det er bare 3,5 kilometer til Hellestø. Tilsammen blir det 7 svært flate kilometer, og vi bruker ikke mer en og en halv time.

Nå ligger innsjekkingspunktet for bestyrerinnens app, bare halvveis mot Hellestø. Med andre ord en litt lengre tur enn de to andre, men fortsatt under fire kilometer – om vi velger å snu på kommunegrensen.

Vi valgte å fortsette til Hellestø før vi snudde og fikk sola i ansiktet. Det ble en skikkelig flott tur tilbake. Det var kjekt å være ute på en så flott dag.

Mellom Hellestø og Sele var det folk. Mange folk. Jeg tror ikke jeg har registrert så mange turgåere her noen gang tidligere. Rene 17. mai toget. Det manglet bare et hornorkester.

For oss ble det to og en halv time på tur, og likevel var vi tilbake i heimen før ett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar