17 august 2022

Savalen

En grei rundtur - på nesen 8 kilometer.

Siste turen i Rondane ville bli en kort tur. Vi hadde satt bilene igjen på Skjerdingfjellet Høyfjellshotell og de to siste nettene hadde vi tilbrakt på Savalen, Det medførte en ganske lang tur tilbake til bilene.

Det ble derfor ikke tid til en lang tur denne dagen, men planen var å gå en runde i nærheten av hotellet. Vår kunnskapsrike og gode turleder Kjell Magne, mente turen ville bli på 5 kilometer. Det skulle ta omtrent to timer...

Jeg er litt usikker på om vår utmerkede turleder mente vi ville like å gå denne dagen. 5 kilometer ble liksom nevnt noen ganger, og han mente to timer ville holde.

Vi startet i hvert fall i godt humør og med godt mot, opp bakken mot Bjørkengsætra og Letengsætrå. På god vei det første stykket.

Det gikk på god sti videre oppover mot Hemestadtjønna. Til å begynne med i skog, men etter en stund kom vi ut i mer åpent terreng. Siden stien for en del fulgte bekken fra tjønnet, var det fuktig enkelte plasser. Ikke mer en det jeg for min del er vant med: Det er sjeldent tørrere på mine kanter, men her var det vist regnet som «fuktig». Vi hadde uansett ikke problemer med å komme fram.

Fra Hemstadtjønnet bar det videre mot Midt-tjønna, Over en liten høyde. Egentlig ikke så liten, vi kom godt over 900 moh denne dagen også.

Fra høyden var det god utsikt. Først og fremst nedover mot Savalen, men de høyeste fjellene i Rondane lå også denne dagen i horisonten, og minnet oss på hvor vi var på tur.

Vi hadde vært heldige med været på våre turer så langt. Det kom noen dråper på en av turene, og det blåste ganske kraftig i Folldalsfjellet, men uten en kombinasjon av både vind og regn var det egentlig bra turvær. På den lange turen, hadde vi noe sol, men heldigvis overskyet oppover bakkene. Denne dagen ble vi velsignet med skikkelig sommervær. Sol og varme og det ga en flott avslutning på oppholdet.

Ned mot Midt-tjønna var det bratt. Den enste skikkelige bratte bakken på hele turen. Likevel kom alle ned uten problemer. Dette var egentlig ganske bra gjort. De aller fleste av gjengen er godt oppe i årene og pensjonister. Likevel ble det holdt et skikkelig bra tempo på turene, og bakken ned – den eneste skikkelige bratte bakken – gikk greit.

Videre gikk det opp og ned og over myrer og marker for vi endte ut på Fiskviksætra. Lettgått, men litt fuktig terreng.

Fra Fiskviksætra gikk det god stølsvei ned til Savalen og hotellet. Lenge før vi kom til sætra, kunne vi se på klokker og apper at turen ville bli på mer en 5 kilometer. Nede ved hotellet viste noen klokker opp mot 8 kilometer.

Likevel hadde det vært en helt grei to timers tur, uten de helt store problemene. En kort, men grei avslutning på våre turer i Rondane.

Det ble en litt lang busstur, men den ble avbrutt av et besøk på Aukrustsenteret og en kjapp stopp ved Jutulhogget.

Alt i alt ble det en kort uke med mange kjekke og flotte turer, på for meg – til da – ukjente kanter av landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar