06 august 2022

To flotte dager i heia.

Det ble mye bedre vær enn YR meldte.

Tidlig i uka var det vanskelig å finne dager for den vanlige turen inn i heia. YR mente det ville være mye vær. Og da helst dårlig vær. Nå ville det ikke være spesielt mye vind, og torsdag ville det i tillegg blåse fra sør.

Vind bakfra, selv med regn, er egentlig ganske bra turvær. Jeg mente det ville være greit å gå innover på torsdag og tilbake på fredag.

Broderen var mye mer usikker på om det var lurt. Han så for seg dårlig vær og en to-tre timers tur i regn og vind. Så avgjort ikke noe han synes er morsomt. Det ble også denne gangen en ensom tur.

Da jeg startet hjemmefra viste termometeret 17 grader – sommertemperatur. Jeg hadde på langbukse og «lang under» i sekken i tilfelle broderen skulle få rett, og det ville regne. I Hunnedalen var det skyer, men med solgløtt inne i mellom. Det var nesten tørt i bakken, og det så ikke ut som om det ville komme regn med det første.

Det ble en skikkelig grei tur innover heia. Mye bedre være enn det YR mente det ville bli. Det var ikke helt tørt i bakkene, så jeg gikk litt forsiktig i de sleipe nedoverbakkene, men heldigvis ble det bare en liten «utgliding» og jeg unngikk «spagaten».

Rett før jeg nådde hytta, kom det noen tunge dråper. Det var ikke nok til at jeg ble våt, men antakelig bar for å minne meg på at YR hadde nevnt regn.

Det er kjekt å komme i hus etter en tur over heia. Denne gangen var jeg ikke våt, og inne var det over tyve grader. Det ble ikke til at jeg skiftet til tørt en gang.

Vi er bare i starten av august, likevel er det merkbart mindre småfugler i heia. Myrene har alt mistet grønnfargen og bjørnskjegget er brunt i tustene. Det er ikke riktig høst, men sommeren er alt på hell. Det merkes tydelig at vi har lagt bak oss de lange lyse sommerkveldene- Det er mørkt klokka 11. Likevel var det bare så vidt nødvendig å fyre i ovnen.

Det hadde vært forholdsvis varmt innover. På natten datt temperaturen til 7-8 grader, og med en vind på opp mot 10 m/sek ble det kaldt på min nattlige tur mot uthuset.

Morgenen kom med sol og skyer, men med fortsatt vind, og lav temperatur. Heldigvis Hadde vinden snudd i løpet av natten og kom nå fra nordvest i stede for sørvest. Det betydde - igjen – medvind på turen tilbake til bilen.

Som vanlig hadde jeg det ikke travelt. Det er alltid noen småting som bør gjøres. Som for eksempel å samle sammen dorullkjerner og få disse i ovnen. Jeg har i mange år undret meg på hvorfor omtrent ingen tar seg bryet med å fjerne dorullkjernene. De ligger og slenger omtrent over alt. Til jeg samler de sammen og kaster de i ovnen.

Det er tross alt offisielt sommer, og sola skinte. Jeg gikk i kortarmet bluse, og nektet å ta på mer klær. Det ble kaldt over kantene, men nedover mot Hunnedalen fikk jeg igjen varmen i kroppen.

Tilbaketuren ble også en fin tur. Selv om det var kaldt, så var det kjekt å kunne gå i lette klær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar