01 oktober 2022

Fjogstadnuten og Resasteinen med Aud og Einar.

En grei søndagstur.

Bestyrerinnen bestemte seg fort, da det var snakk om søndagstur, og jeg ble sterkt oppfordret til å bli med. Der røk den langturen jeg hadde sett for meg, men egentlig var det ganske greit. Det hadde blitt mange turer og jeg kunne godt ta det rolig en dag.

Vi har tidligere gått en ganske kjapp tur fra Gramstad, men som også gir noen gode høydemeter og litt utfordring i hverdagen. Det var snakk om å gå Fjogstadnuten, den nye stien over myra til Resasteinen, så til Flyvraket og videre ned på østsiden av Skjørestadfjellet og om Skaret tilbake til bilen.

En rundtur med litt bakker og litt utsikt, men stort sett en enkel tur. Den er ikke mer enn omtrent 6 kilometer og vi har tidligere brukt noe under to timer på denne turen.

Som søndagstur er dette en grei rundtur, og Bestyrerinnen er godt fornøyd med å samle poeng på tre steder. Vi pakket sekkene og gjorde oss klar til å dra.

Det ville bare bli oss to på denne turen. Andre som kunne ha vært med, var opptatt med andre ting. Det er ikke så mange av de rundt oss som er villige til å ta ut på en tur. Formen og kroppen er ikke helt i stand til slike ting.

Ute ved bilene kjørte noen naboer forbi. Aud og Einar er også turmennesker. Vi stoppet og spurte om de ville være med på vår rundtur. Svaret var at de selvsagt ville være med oss på tur.

Slik jeg forsto det, så var de ikke helt kjent med terrenget der vi forslo turen skulle gå, men var villige til å forsøke noe nytt.

Nå var det ikke det beste søndagsværet. Sola var godt gjemt bak tunge skyer, men det ville ikke bli regn mente YR. Vi satset på opphold denne dagen, og ble ikke skuffet. Det var egentlig greit å gå opp bakkene uten å ha sola i nakken.

Vi startet fra en liten parkeringsplass et stykke opp i bakkene fra Gramstad, og på den måten unngikk vi en del stigning, men bakkene opp mot Fjogstadnuten tok likevel tid og krefter.

Vi har en gang før gått den nye stien over Løemyr og opp til Sørdalsleitet. Første gang virker alle nye stier lange og «tunge». Denne gangen gikk det mye bedre, både over myra og også opp bakkene. Det er likevel en «klatretur» for å komme opp til Resasteinen. Med tørr stein, kom vi oss greit opp alle sammen.

Både Resasteinen og flyvraket på Skjørestadfjellet var nye opplevelser for Aud og Einar. De hadde ikke vært der før, og satte pris på å bli vist nye steder.

Vi tok stien – eller «veien» nedover mot Skjørestad og rundt til Skaret. Fra Skaret er det god turvei mot Fjogstad og bilen, men vi valgte å gå «omveien» ned til Fjogstadvatnet og gapahukene, før vi tok fatt på den lange bakken opp til bilveien.

Det siste lille stykket fra Fjogstad til bilene gikk greit. Det hadde vært en grei tur og siden regnet holdt seg vek, kunne vi også si at vi hadde vært heldige.

Det var virkelig kjekt å ha følge på denne turen. Det er flott å få lov til å dele opplevelser med andre. Takk for turen til Aud og Einar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar