22 november 2022

Lavendelstien til "korset" - andre turen med gjengen.

Rundtur til Norskeplassen, "Korset" over Arquinquin, og tilbake til Natural Park".

 Andre dag med tur på Gran Canaria for gjengen. Denne gang var det meningen at alle skulle være med på hele turen. Denne dagen var det snakk om å gå inn til Norskeplassen og ned til Arguineguin og hjem opp Balitobakken. Antakelig en rundtur på 13 – 14 kilometer, men det vil først bli avklart når vi er i mål og Kjell, som ansvarlig for tall, kommer med fasit for dagen.

Hjemme er det alltid en diskusjon rundt vær. På Gran Canaria, er emnet sjeldent oppe. Det er blå himmel og sol fra 8 på morgenen til 7 på kvelden. Vi har i tillegg – til nå – også vært heldige med temperaturen. Midten av 20 tallet på termometeret må få «godkjent».

Som vanlig var det samling for tur klokka ti. Alle var klar for dagens tur -langtur for noen. Vi skulle inn «Dalen» for å gå til Norskeplassen. Nesten fire kilometer på god sti, men med noen bakker oppover.

Det var andre på tur denne dagen også. Vi så færre enn på søndagen, men nok folk til at vi lurer på hvor mange pensjonister det egentlig er igjen i Norge. Det virker som om alle er her nede, og at alle er i superform.

Det ble igjen en god pause før vi fortsatte gjennom porten og ned til høyre og «ut» på «Lavendelstien» som vi skulle følge helt til veien som leder nedover mot korset over Arquinequin.

Det er et par plasser hvor det er mulig å ta feil. Det gjelder i hvert fall å holde tunga rett i munnen når stien kommer inn på veien som leder mot «Kamelryggen» (og ikke mot «Korset».). Her går det en vei ned til venstre, som igjen leder ned til siste del av «Lavendelstien».

Det er fortsatt et stykke til «Korset» nedover langs veien. Det går likevel kjapt. Fra Korset er det god utsikt ned mot Arguineguin og Patalavaka., og bakken ned – som er bratt. - og med løs grus..

Vi kom oss helskinnet ned dennegangen også – som alltid. Det er likevel med en viss skepsis jeg tar fatt på denne del av turen. Det gjelder også for andre i følget, men vi kom ned....

Dette er en tur vi har gått noen ganger. Fra Norskeplassen og til «Korset» langs "Lavendelstien» er en ganske kjekk og flott opplevelse. Det er i hvert fall litt annerledes enn stien – og veien, mot Eivinds plass og «Våres plass».

Her er det en smal sti som henger litt oppe i bakken. Denne gangen var det til og med grønt på en del av buskene. Noe som gjorde det ennå kjekkere.

Siden vi hadde med hele gjengen blir det ikke helt den samme som om vi «gutta» gjør turen, eller for den saks skyld Bestyrerinnen jeg. Det ble mer tid til raddel og snakk.

For oss var ikke turen slutt nede ved stranden. Det ble en grei og lang lunch, før vi fortsatte mot Balito og bakken opp mot «Natural Park»

Fra hotellet til Norskeplassen er det (fortsatt) nesen 4 kilometer, stykket til «Rossen» er nok så nøyaktig det samme. Fra der og ned til strandpromenaden er det en kilometer og vi hadde nye tre kilometer foran oss opp, med Balitobakken opp, som ekstra dessert.. Totalt ble dagens tur på 12 kilometer.

Turen – inklusive lunch – tok oss denne gangen omtrent fire timer. Vel anvendt tid en skikkelig flott sommerdag med 25 grader og sol. Vi nådde «happy Hour» med god margin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar