28 november 2022

Med Norskeklubben til Arguineguin - tur 7

En kjekk tur i selskap med mange andre.

Hele gjengen burde egentlig være klar for tur inn til Norskeplassen denne dagen. Planen var å gå Miljøløypa til Arguineguin sammen med Norskeklubben. Det hadde jo ikke blitt noe av denne tradisjonsrike turen første søndagen vi er her nede. Første søndagen gikk Norskeklubben ned til Puerto Rico.

Denne søndagen fikk vi frafall, da en av jenten ikke følte seg helt i form. Edvin og Kjell tok sikte på å følge Norskeklubben opp fra Puerto Rico via «Tauet» og opp til Norskeplassen. Sigbjørn gikk alene opp den lange (og bratte) bakken mot Norskeplassen.

Det ble bare Bestyrerinnen, Anne lise, Ingrid og jeg, som tok opp den vanlige «Brattbakken» fra "Natura Park". Jentene og jeg, er en god gjeng, og denne gangen holdt vi et bra tempo oppover og innover mot Norskeplassen.

Det var masse folk på Norskeplassen, og det var før folkene fra Norskeklubben, som ville komme fra Puerto Rico (inklusive Kjell og Edvin) og gjengen fra Arguineguin.

Jentene og jeg var klar for å fortsette turen tidlig, men måtte vente. Først i tolv-tiden var vi igang med Miljøløypa – i lang rekke. Det var nesten førti stykker som ville følge Norskeklubben mot Arguineguin denne søndagen.

Det var mange som ville på søndagstur. Værmeldingen var egentlig ikke helt bra. Det var snakk om temperatur på opp mot 30 grader. Noe som er varmt. Nå ble det aldri varmere enn rundt 25 grader, som jo er nesen perfekt temperatur. Spesielt med tanke på at vi er i slutten av november. Hjemme går snøplogen enkelte steder.

Miljøløypa er i god stand, og det var lett å gå nedover. Selv om vi var mange hold vi bra tempo. Turen fra Norskeplassen og ned til Arguineguin er på omtrent en mil, da kommer en liten spasertur inne i byen i tillegg, og selvsagt avstanden fra startstedet og til Norskeplassen.

En slik tur gir også anledning til å bli litt kjent med andre turfolk, og jeg hadde flott følge. Det ble en grei og kjekk tur, med sola i ansiktet og litt trekk i mot enkelte plasser, som gjorde at varmen aldri ble noe problem.

For mange, oss inkludert, endte turen sammen med Norskeklubben på klubbmøte. Tradisjonen tro ble det løftet glass og drukket – til allsang. Egne tekster til vanlige melodier.

Det var andre gang vi tok Miljøløypa i denne omgang. Det er en fin tur, og hjemme går jeg ofte samme turen. Likevel hadde det passet med flere turer ut fra Norskeplassen.

Om helsa – og beina – holder står flere turer på programmet. Først og fremst fra Cooperativet til «Natural Park», men også rundturen til «Våres plass», Karpedammen og Eivindsplass. Enda har vi heller ikke fått med oss Champanje-stien.

Som vanlig ble det en spasertur tilbake til «Natural Park», men jentene tok drosje. De var opptatt av å komme tilbake til hotellet for å innta solstoler ved bassenget.

Denne dagen var det skikkelig varmt nede ved sjøen. I noen av krokene må det ha vært opp mot 30 grader. Bakken opp fra Balito til hotellet var også varm og lang denne dagen. Vi nådde – selvsagt - «Happy Hour» på «Naural Park».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar