13 november 2023

Rundtur på Høgjæren

En grei tur.

Vindmøllene på Hellandmyra fra Synesvarden.
Det er nesten vinter, selv helt ute ved kysten og i lavlandet. Temperaturen er nesen på null om natten, og stiger ikke mye utover dagen. Heldigvis holder snøen seg vekke, og nedbøren kommer som regn. Det har vært noen morgener der det har vært nødvendig å skrape bilen.

Selv om det egentlig har vært mulig å ta turer i høyden, så har det blitt treningsturer på vanlige stier, hvor det ikke er frost og is.

Denne dagen var YR mer raus med meldingene. Det var snakk om sol og lite vind, og temperaturer på mer enn fem grader.

Steinkjerringå i motlys.
Siden jeg hadde vært på tur både fra Gramstad og Sælandsskogen, så tenkte jeg på Høgjæren. Der måtte det være mulig å gå en kjapp treningstur. Selv om det ikke har blitt noen lange og tøffe turer den siste tiden, tenkte jeg igjen på bare en kjapp og grei rundtur.

Jeg fikk regn på ruta på vei oppover, men da jeg kom opp til Litlamos, og kunne se videre til parkeringsplassen ved Tovdalsveien, bestemte jeg meg for heller å ta turen derfra mot Synesvarden.

Fra Steinkjerringå mot Rindarhagen.
Det ville jo være mulig å snu og bare ta turen tilbake mot bilen om dette var en dag da det ikke passet å gå tur. Det kunne jo også være at det ble en bedre dag enn det jeg hadde tenkt, og at det likevel ble en skikkelig tur.

På parkeringsplassen var det ingen andre biler enn min. Det var spor i stien, men jeg så ikke et menneske på vei mot Synesvarden. Det ble ingen lang stopp på toppen, jeg gikk kjapt videre.

Steinkjerringå
Det for noen skikkelige mørke skyer over meg, men bak skyene var himmelen lys. Været så ut til å bli bedre etter hvert. Her var det bare å holde farten opp på vei nedover mot Steinkjerringa. Fortsatt var det ikke andre på tur, og fortsatt var det ferske spor.

Det er ikke ofte jeg opplever å være alene ved Steinkjerringå. Denne gangen var det ingen andre.  Det ble ingen stopp der heller, og jeg satte kursen mot Holmavatn. Det ville da bli en rundtur på over en mil den dagen. Det var ikke egentlig planen. Men siden været skikket seg ble det til at jeg tok rundturen.

Fra stien mot Holmavatn.
Nå ble jeg nok antakelig lurt av vinden som kom bakfra, men det var skikkelig kjekt å gå mot Holmavatn. Det var varmt og tørt og grei sti. Som vanlig ble det til at jeg fikk den gode turfølelsen.

Fortsatt uten å se andre kom jeg til Holmavatn, og her var det helt tomt for bil. Det er ikke mange gangene jeg ser den parkeringsplassen tom. Nå begynte jeg å lure på om det skulle bli en runde uten å treffe folk i det hele tatt.

Det ble litt «surere» oppover mot Synesvarden. Her fikk jeg vinden direkte i mot meg, og da sola , som hadde vært framme en stund, forsvant bak skyene, ble det merkbart kaldere. Tilbake på Synesvarden traff jeg en kar. Han lurte på hvor jeg skulle, og det viste seg at han også hadde startet fra parkeringsplassen ved Tovdalsveien.

Parkeringsplassen ved Tovdalsveien.
Fra Synesvarden og nedover lia er bakken så pass grei at jeg noen ganger holder god fart. Det blir nærmest litt løping nedover. Det var en god stund siden jeg hadde holdt god fart ned den bakken, men denne gangen ble det litt fart på «sakene». Det var kjekt å igjen å småjogge nedover.

Ved bilen kunne jeg se at jeg hadde brukt litt under tre timer på anslagsvis 11-12 kilometer. Et godt dagsverk på en dag jeg trodde skulle bli en «rolig» dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar