tirsdag 9. juni 2015

Lett tur på god sti i godt selskap.

Synesvarden

Søndagsmorgen og tur på lørdagen. Var det tilrådelig å ta en søndagstur? Et forslag som kjapt ble nedstemt av bestyrerinnen, var å ta med barnebarn til Steinkjerringå. Det var noe med en fødselsdag for minstegutten som kom i veien. Bestyrerinnen hadde ikke hengt opp dagseddel, så dette kom litt plutselig på….

Men siden bestyrerinnen var oppe, kunne vi jo like godt ta en tur. Og hun foreslo at vi tok turen til Synesvarden og ikke Steinkjerringå, men i følge med andre. Og vi ble tre på tur denne søndagsmorgen.

Det ble litt turstemning, med kaffe som skulle på termosen. Saft i flasker og pakking av sekk.
På vei oppover fikk vi en skikkelig regnskyll på oss, og det så mørkt ut i vest. Nå ja, siden vi alt var på vei, og tross alt hadde med regnklær, burde vi i hvert fall forsøke oss oppover. Vi kunne jo snu om det ble for ille…

Det var ikke spesielt mange biler på parkeringsplassen. Regnet hadde nok skremt vekk en del.
Været var bra det. Skyene for over himmelen og det blåste, men de slapp ikke noe vått innhold i hode på oss turgåere.

Vinden fikk vi bakfra oppover mot Synesvarden. Sporene viste at det var andre på tur, eller allerhelst på joggetur. Det var helst spor etter joggesko. Og det kom noen joggende mot oss.
Denne turen er kort. Det blir ikke mer enn vel 30 minutter opp og noe tilsvarende nedover. Nå var det ikke meningen at det skulle bli en langtur. Det tar nok fortsatt tid før jeg er i form til det.

Likevel er det kjekt å være ute, og i godt selskap med bestyrerinnen og Gørild. Det ble pratetempo og tid til å se seg rundt. Det gikk noen regnbyger inne i landet, og det kom skyer seilende helt nede mot varden på Synesvarden. Vi fikk sett oss rundt, drukket kaffe og slappet av i le av varden.
I vinden var det kaldt. Ikke så kaldt at det var nødvendig med vinterklær, men så pass at jeg brukte fingervanter.
Nede ved Holmavatn var det ikke flere biler enn da vi kom. Vinden og tempoet gjorde at jeg knapt var svett.

Jeg tok likevel på en tørr ullbluse – vi skulle tross avslutte turen på Karlsbua.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar