mandag 6. mars 2017

Bjødnali og Selandsskogen.

Vinden som blåste bort.

Dagens turmål ble valgt ut fra hvor det ville være le for vinden som ble meldt. Opp mot stiv kuling. Det er ikke hverdagskost. Det var nesten som om det "burde" vært meldt ekstremvær....

Hvor ble vinden av?

Nå mente broderen at dagens tur burde være lett og grei. Han har hostet og harket i noen dager, og er fortsatt ikke helt på topp. Når bestyrerinnen også ville være med, måtte turen legges opp etter det. En rundtur fra Selandsskogen til Bjødnali og til bake til bilen ville passe bra.
Det blåste hjemme, og det ristet godt i bilene enkelte plasser. Et stykke før vi nådde Selandsskogen, begynte vindusviskerne å gå - regn eller aller helst yr. Ville vi få en våt tur?

Stien opp Urdådalen består for en stor del av stein. Som blir glatte i regn. Det betyr at jeg tråkker forsiktig imellom..

I sterk vind er det helt greit å ta en tur i skogen i stede for på snaue heia. Det ble ganske fort klart for oss at vi hadde valgt riktig - eller at vinden hadde løyet. Vi kjente i hvert fall lite til vinden. Det  gikk hvitt på Engjavatnet, men der vi virkelig hadde ventet å få sterk vind,  over høyden uten skog, var det nærmest rolig.
Et stykke oppover stien mot Bjødnali gikk yret over til hagel, og litt etter ble det opphold. Oppe på markene ved Bjødnali, kom sola nesten igjennom. Det ble skikkelig greit å gå.

I godt vær og med vinden bakfra, kommer den gode turfølelsen fram - for alle.

Turen er ikke "krevende" og nedover mot Taksdalsvannet er det skikkelig vei. Og hva gjør vi når forholdene er god?  Vi prater - om alt mulig. .Det ble en skikkelig hyggelig tur nedover mot Taksdal og bilene. 

Det siste stykket langs bekken mot parkeringsplassen, er virkelig fint. Her er det skikkelig "malerisk".
Både broderen og bestyrerinnen mente  turen var mer en grei. Den passet for begge, både i lengde og i "vanskelighetsgrad".

Turen er ikke mer enn 7-8 kilometer. Det tar noe tid å gå Urdådalen med alle steinene. Det er ikke mer enn 350 høydemeter, og alle disse går greit - uten noen form for bratte partier.
Vi brukte omtrent to timer, men det vil være enkelt å gå fortere.

For oss, denne dagen, var det akkuratt passe med en to timers tur. Men vi lurte på hvor vinden ble av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar