12 desember 2019

Mandagstur - Bjødnali og Sjelset.


Med Broden på en kjapp tur.

Siden det ble en liten tur på søndag, var jeg ikke sikker på om jeg skulle på tur mandag. Det var egentlig planen å ta en runde. Broderen og jeg avtalte turen på fredag, men den var selvsagt avhengig av været.

På fredag så det ut til å bli dårlig vær på søndag og turvær på mandag. Det ville vi utnytte. Søndagsturen fikk vi utsette til mandag. Var planen....
Været på søndag, mens vi var på tur, var bra. Det blåste, og derfor ble turen lagt til Njåskogen. Værmeldingen for mandag endret seg, og plutselig var det snakk om store nedbørs mengder og vind.

Nå fikk YR rett i at det ville bli vind – men ikke opp mot kuling. Broderen, som ikke hadde vært på tur søndag, ringte og vi avtale en kjapp tur rundt Sælandsskogen, Bjødnali og Sjelset.
Vi har gått denne turen noen ganger, men i vind, er det få plasser som gir en grei rundtur uten å blåse av. Så det ble tur på mandag også.

Det var min tur til å kjøre. Jeg troppet opp hos broderen på avtalt tidspunkt, og vi satte kursen mot Sælandsskogen. Der var vi så godt som alene. En bil utenom vår.
Vi var klar over at det ville være vått. Det hadde tross alt regnet «katter» på natten. Til vår overraskelse fikk vi sol i ansiktet et stykke før vi tok oppover Urdådalen

Det er mye stein opp over dalen, og den kan være glatt når det er vått. Selv om det var tørr stein enkelte plasser, gikk det likevel ganske sent å komme opp mot Bjødnali. Vi stoppet et lite stykke før garden og satte kursen mot Sjelset.
Det ble diskutert å ta rundt hele Engjavannet. Broderen ville bort til «Skogen» for å ta noen bilder. Jeg fikk ikke helt med meg hva han mente og vi tok korteste veien.

Det var vind på toppen av bakken. Det blåste neppe mer enn liten kuling, selv i kastene. I alle fall var det helt uproblematisk å komme fram.
Etter å ha gått mange slike korte turer, begynner vi begge, muligens å bli skikkelig i form – for nettopp korte turer. Denne gangen var verken broderen eller jeg nor spesielt stive eller støle etter turen. På parkeringsplassen var vi begge enige om at det hadde vært en grei mandagstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar