01 desember 2021

Bore - Reve, Søndagstur med Bestyrerinnen.

En flott søndag, men kald. 

Lørdag var reisedag, og ble tilbrakt på fly fra Kanariøyene til Stavanger. Mange timer i stolen, uten spesielt mye å foreta seg. Kjedelig, er betegnelsen. 14 dager i syden med mange turer. Virkelig flotte turer, og i skikkelig sommervær. Kortbukse og bar overkropp, det er luksus i november.

Kontrasten var virkelig stor da vi endelig sto på Sola. Null grader og en liten trekk, og fuktig. Heldigvis var det ikke is og frost på asfalten på hjemvei.

Selv om vi valgte å holde oss hjemme og ikke ha kontakt med andre, så måtte det bli søndagstur. Vi var jo vandt med å gå tur omtrent hver dag. Med kuldegrader – såvidt, og enkelte glatte veier, var det helt greit å ty til en strandtur – med naturlig strøsand.

Borestranden ligger like i nærheten og det er en like fin strand som mange av de andre Jærstrendene. Fra parkeringsplassen er det mulig å gå både sørover og nordover. Vi valgte å gå ut på stranden og vandre mor syd. Med sola i ansiktet. Det blåste ikke, men trekken kom bakfra, og det ble nesen behagelig å gå tur i solskinn. At det likevel var kaldt – fortsatt rundt null, - kunne vi se på folkene som kom i mot, godt innpakket.

Planen var å gå til Reve havn, noe som egentlig bare er en enkel spasertur på 7 kilometer og tar oss i underkant av to timer. Ikke en tur som normalt kommer med i bloggen.

Nå er det mulig å utvide turen både sørover og nordover, så det kunne hende at turen blir «lang nok». Med sol inne i mellom skyene og lite vind, var været ingen hindring selv om det var kaldt....

Det gikk greit sørover. Sanden var hard og fin å gå på. Det gikk antakelig ganske fort, men jeg har ikke klokke og kan ikke sjekke slikt underveis. Det ble uansett en flott dag.

Første gang vi gikk her, var det nesten ikke sti. Vi møtte nesten aldri andre fra Fuglingene til Reve havn. Nå er det blitt skikkelig sti, og denne gang var det en hel del folk på tur. Andre blir muligens også litt lei av å gå i kø fra Hellestø til Sele, og søker andre muligheter for søndagsturen.

Det er tydelig at Reve havn ikke er så populært som før. Betaling for parkeringen sørger antakelig for det. I hvert fall var det mindre biler enn vanlig på en søndag.

Sjøen roet seg etter hvert, og brettfolkene trakk på land. Vi vandret i sjøkanten, og la veien om Elvenes, helt nede mot Figgjoelva. En liten omvei på et par muligens tre kilometer. Med dette tillegget ble turen på to en halv time. Ikke så veldig lang tur, men passe som søndagstur.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar