08 desember 2021

Orre - Reve Vintertur på en mil.

Litt snø og lite folk.

Det har vært en periode med frost siden vi kom hjem fra Grand Canaria. Det har til og med vært is og snø på bakken. Stier og traktorveier har hatt et tynt islag med snø. Ikke underlag for oss som har noen år på baken. Brudd på lårhalsen bør helst unngås.

Det har derfor blitt strandturer. Naturlig sandstrøing er helt greit. Og helt nede i sjøkanten er det normalt også «varmere», og mindre is. Det er fremkommelig for det meste.

Selv om vi har omtrent 4 mil med strand og mange kilometer med sandstrand, blir det likevel til at vi går samme tur, om enn muligens med noen endringer. Det er greit med strandturer. De krever i hvert fall ikke mye kjøring for å komme fram til startstedet.

Broderen var klar for tur. Bestyrerinnen hadde andre ting på planen. Broderen og jeg ble enige om å treffes på parkeringsplassen ved Friluftshuset på Orre. Fra der er det mulig å ta fler veier. Sørover eller nordover. På innsiden av sand-dynene eller ute i sjøkanten.

Turen fra Orre til Reve – eller helst motsatt, har vært en standard vintertur i mange år. Når været slår seg vrangt, og vi likevel ville på tur, har denne turen blitt brukt nok så mange ganger.

Som alle strandturene, er det lite bakker å snakke om. Selv om det kan bli en del meter både opp og ned om turen legges inne i sand-dynene. I løs sand har det noen ganger blitt en ganske tung tur.

Sanden kan også være så pass løs at det krever mer enn vanlig bare å komme fram. Det minner litt om å gå i snø. Tungt og litt uvandt.

Denne gangen var det isen som laget trøbbel. Snøen var tråkket ned og blitt til is. Det var greit for meg som hadde valgt piggsko, men for broderen som gikk på vanlige Walk King, ble det litt for mye is. Vi valgte å ta ut på sandstranden og gå nordover.

Det er 5 kilometer til Reve havn fra Friluftshuset. Siden sanden var frosset var det greit å gå-. Vi kunne holde grei fart. Noe som på dette underlaget og med lite vind, betyr omtrent 5 kilometer i timen. Vi har gått fortere.....

Orrestranden er normalt et populært turområde. Vi treffer ofte ganske mange folk der. Denne gangen kom det en familie i mot oss i det vi kom ut på stranden, eller var stranden tom. Ikke et menneske.

På vei nordover kunne vi se et par stykker litt lengre inne i landet, men ute i sjøkanten traff vi ingen. Ikke en kjeft. Det ble en ensom tur til vi kom til Reve havn.

Fra havnen kunne vi se videre nordover, og på stien fra Bore var det folk. Faktisk en god del mennesker. For bare noen år siden gikk vi omtrent alene der. Stien mellom Bore og Reve er blitt populær.

Det var litt mer folk på vei sørover. Vi gikk også da ute i sjøkanten, og hadde en flott tur. Nå var meningen å gå til Hå-elva og så gå tilbake til Friluftshuset. Det ble en endring i planene, og en kortere tur enn planlagt. Helt greit med to timer og en mil. Det er tross alt vinter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar