31 mars 2023

Sørover fra Bore, sammen med broderen.

En grei tur i godt selskap.

Broderen har vært i dårlig for i en periode. Det har over lang tid vært noe med beina, først skade, og så akillessenen. Han har liksom ikke kommet skikkelig i form før skade igjen har satt en stopper for skikkelig trening.

Denne dagen hadde jeg tenkt meg på langtur – det ble det ikke noe av. Planer er greit, men det er ikke helt det samme som å gå turen.

Yr mente det ville bli skikkelig bra vær de neste to dagene og bare sånn noenlunde vær denne dagen. Det ville ikke være nedbør av betydning, men det skulle være overskyet og en liten vind.

Yr tok heldigvis feil. Det ble null nedbør og null vind. Omtrent vindstille på Jæren er ikke vanlig. Det kunne passe med en tur i sjøkanten, men muligens ikke på stranden.

Da er det to steder som passer. Enten å gå fra Hå gamle prestegård til Varhaug gamle kirkegård med retur, eller starte fra Bore å gå sørover. Til Friluftshuset og tilbake er omtrent like langt som turen på Hå, men litt flatere og enklere å gå.

Jeg hadde pakket og gjort meg klar, og holdt på å ta på skoene da telefonen ringte. Broderen kunne tenke seg en tur, gjerne fra Bore, selv om han egentlig hadde tenkt å ga den vanlige turen fra Sele til Hellestø og tilbake.

Det var ikke så¨veldig vanskelig å legge litt om på planene å heller satse på en kortere tur enn det jeg i utgangspunktet hadde tenkt. Det ville nesten uansett bli en tur på opp mot en mil.

Broderen hentet meg og vi dro ned til Bore. Det var en stund siden vi hadde vært på tur sammen, og det var virkelig kjekt igjen å gå med broderen. Vi holdt ikke spesielt høyt tempo, men brukte tiden til å prate.

Det korte stykket mellom Fuglingene og Reve havn, er et nydelig stykke natur. Denne dagen fikk vi bedre være enn meldt og stedet viste seg fram fra sin beste side.

Vi hadde ikke sagt noe om hvor lang vi skulle gå. Uten å ha diskuterte det gikk vi greit fram til havna, men der ble vi enige om å gå litt videre. Ved Skarsteinen i nordre enden av Revesanden, mente broderen vi hadde kommet langt nok sør, og det ble til at vi snudde.

Ved Reve havn ble stopp for te og Gjendekjeks. For egen del går jeg gjerne både tre timer og mer, uten å verken drikke eller spise, men broderen synse det er greit – og hyggelig – å ta en liten pause. Og varm te smaker godt på tur.

Det er alltid litt kjedelig å gå tur frem og tilbake i samme spor. Denne gangen burde det blitt en litt kaldere opplevelse på tilbaketuren, men sola var så snill å titte fram, og det gjorde at det trakk fra havet, og vi fikk trekken nesten bakfra i stede for rett i mot som jeg trodde vi ville få.

Fasiten ble nesten elleve kilometer på litt ovr to timer. Det var ikke vår raskeste tur med bare 4, 5 kilometer i timen, men denne dagen gjorde det ingen ting om det tok litt tid. Været var bra og turen ble fin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar