18 september 2023

Søndagstur på Høgjæren med flott følge.

Fint vær og mange folk på tur.

Bestyrerinnen ville på tur denne søndagen. Nå var det ikke så underlig. Værmeldingen var full av meldinger om regn og vind – fremover. Søndag skulle det være bra vær med sol og god temperatur.

Bestyrerinnen mente det ville være en grei dag å ta ut på tur. Det ville antakelig være den siste dagen med en smak av sommer. Fremover så det mørkt og regnfullt ut.

Problemet var å finne en tur som passet for alle. Vi ville ikke bli alene på turen, broderen hadde alt meldt interesse for å være med, og da han hørte at Bestyrerinnen skulle ut å gå, fikk han også med Bjørg.

Vi ville bli fire på tur, men det er litt forskjell på hva slags turer de forskjellige er interessert i å ta ut på Jeg, for min del, kunne tenke meg en skikkelig langtur, noe som antakelig ingen av de andre var helt klar for.

Broderen kunne nok tenke seg en «normal» søndagstur på en mil eller der omkring. Jenten så nok for seg en litt kortere tur og i et noenlunde rolig tempo. Bestyrerinnen har vært plaget med en fot en tid, og ville gjerne ta en test tur.

Det var ikke vanskelig å bli enige om en runde på Høgjæren ut fra parkeringsplassen ved Holmavatn. Den vanlige runden, til Synesvarden og ned mot Steinkjerringå og tilbake til Holmavatn, er en av broderen og jeg sine «onsdags»turer. Korte og kjappe treningsturer,som ikke kommer med i loggen.

For mange er dette en langtur, hvor mange bruker «hele dagen». Turen er ikke mer en 7 kilometer og ta oss normalt en og en halv time. Sammen med jentene ville det nok ta litt lengre tid.

Sekken ble pakket med te og kaffe og Gjendekjeks. Det var meldt flott vær og det kunne på mange måter passe bra med en stopp underveis. Vi hadde det jo ikke travelt.

I motsetning til når broderen og jeg går denne turen, starter alltid Bestyrerinnen med å gå mot Synesvarden. Vi går mot Steinkjerringå. Samme turen i avstand, men Bestyrerinnen mener hun får en kjekkere tur ved å ha utsikten mot havet på turen mellom Synesvarden og Steinkjerringå.. Broderen og jeg ser vel ikke fullt så mye på utsikten.

Med flott vær og lite vind, vil det være andre enn oss på søndagstur. Det var en del biler på parkeringsplassen da vi kom, men det ble flere etter hvert. Vi møtte og ble forbigått av en del på første strekket mot Synesvarden.

Det var ikke like mange folk mellom Synesvarden og Steinkjerringå, men på vei fra statuen og tilbake til Holmavatn, var det masse folk, rene folkevandringen. Det er sjeldent jeg opplever så mange folk på Høgjæren.

Vi holdt en grei og jevn fart, og det ble ikke stopp for en liten pause før vi omtrent var ferdige med turen. Det var kjekt å sitte ned i sola og ta en kopp te med et par – fem – Gjendekjeks.

Det ble en grei tur. I det flotte været var det kjekt å gå i det åpne landskapet på Høgjæren. I tillegg var det klar luft, og det var lett å se alle vindmøllene, over 200, på turen. Og utsikten mot havet var flott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar