01 august 2012

Nilsebu 15. til 20. juli 2012

Det ble egentlig bestemt i fjor at vi skulle gjenta oppholdet som "tilsyn" på Nilsebu. Min eldste bror var interresert i være med, og i følge planene ville jeg ha minst en uke ferie der bestyrerinnen måtte jobbe. Det har noen fordeler å bli gammel.


Jeg hadde ikke mulighet til å være på plass på lørdagen. Sverre måtte ta jobben som tilsyn. Det ordnet han greit, selv om det ble kluss med nøkkelen til bommen. (Jeg hadde vært i Lysebotn og forsøkt å få på plass nettopp dette, men det er ikke lett å få informert alle...)

Jeg kom inn på søndag, og vi fikk en fin tur innover vannet, selv om det ble en del pikk og pakk.
Det var alt en god del folk på hytta. Det var bestilt rom til hele 13 stykk, en hel del unger. Den minste bare 3-4 måneder gammel.

Nå er muligheten til å bestille rom og båtskyss nettopp laget for de som ikke har mulighet for å komme seg innover på beina. Det er da kjekt å få bestillinger fra slike.

Det ble litt kluss med romfordelingen, men alt ordnet seg etterhvert.

Det regnet. Både mandag tirsdag. Tiden gikk likevel fort.
Tirdag hadde vi planlagt  komler. Med erfaring fra i fjor, startet vi tidlig på middagen, som vi mente skulle serveres rundt 5.  (Vi hadde ikke glemt å legge pinnekjøttet i vann på mandagen.)

Alle på hytta var invetert til middag, og vi var litt pent på om det kom flere.
Sverre var sjefskokk og sto for lagingen av komlene. Vi fikk hjelp at andre til å lage stuingen, med fløte og Kvitseidsmør.

Litt problemer medå holde gryta på kok etter å hatt oppi en god del komler fikk vi riktignok, men ikke verre en at maten kom på bordet - noe forsinket.

Det ble et godt måltid, med god mat og drøs og som jeg tror alle satte pris på.

Ut på kvelden ble det stekt ørret, og det måltidet ble avsluttet en god stun etter at jeg hadde gått til sengs.
Noen av gjestene hadde med både agurk, eddik og rømme. I tillegg var det tatt med nok poteter til en mindre landsby. Det ble fisket med garn, og vi fikk så pass med fisk at alle (og da tar jeg også med meg selv) spiste fersk fjellørret med nypoteter, rømme og agurksalat. Det var, i følger Sverre, mat som virkelig smakte.

Onsdagen hadde meterologene meldt om godt vær, og for en gangs skyld fikk de rett. Vi hadde snakket om en tur til Stakken, og tok båten over vannet etter frokost.

Det er ikke så langt inn til hytta, men en fin tur. Litt opp og ned. Litt på gammel sti og mesteparten på den vanlige stien fra dammen til hytta.
På hytta var det satt inn en eske med utstyr - protokoller, fullmakter, håndklær, lys og diverse som vi fikk på plass.
Jeg hadde ikke nøkkel til safen, og fikk derfor ikke tømt. Vi sjekket brannalarmen - som ikke virket.
Det så ikke ut som om det var levert mat med utstyret, for det var bare noen få bokser med middagsproviant igjen.

Det ble en liten pause, hvor vi spiste, før vi tok fatt på tilbaketuren. Det var nesten blikk stille på vannet på veien tilbake, og vi kunne følge kjølevannet til det nådde begge sider av vannet.

Torsdag var det tilbake til normalen med litt regn og vind. Det så ut som om det kunne bli vind til vi skulle tilbake, men fredagen var det forholdsvis stille.

Om kvelden, da vi satt ved bordet, kom Egil innover. Han skulle fikse safen, og han hadde også tenkt seg over til Stakken for å få på plass safen der.  Han var ikke klar over at brannalarmen ikke fungerte.
Han ville selvsagt se på dette samtidig.

Det er alltid litt spesielt å rydde, vaske og pakke etter en uke på samme hytte. Vi fikk god hjelp av de andre gjestene, så hytta ble i skipshape stand-

Vi kjørte over dammen og losset båten, før vi satte over vannet mot Stakken for å sette av Egil.

En svært hyggelig kort uke var omme, og det var tid for hjemtur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar