20 august 2012

Sandvatn søndag 19. august 2012

Som planlagt ble det en tur til Sandvatn søndag. Vi diskuterte om vi skulle ta turen til Tomannsbu. Den turen er litt "ekkel" i regn, med mye sorpe og glatt fjell.  Men vi har ikke vært på de kanter i år, og det talte med i vurderingen.

Alt i alt ble det likevel Sandvatn.
Noe på grunn av at jeg hadde trent torsdag og gått fredag og lørdag.  Turen inn til Sandvatn er enkel og er passe lett for tunge bein. Det var varslet  bra vær utover dagen. Jeg valgte langbukse, mens broderen hadde på seg kortbukse.
For å si det som det var - broderen hadde valgt rett.

Det var ikke mange biler på parkeringsplassen da vi kom opp til Lortabu. På denne tid burde det være fullt, men det var bare 4-5 biler. Vi lurte litt på hvor mange som hadde vært på hytta med så få biler på parkeringsplassen.  Da vi snakket med noen som kom nedover, så fikk vi svaret, 18 stk hadde overnattet.

Det hadde regnet om natten, og det var adskillig bløtere enn på lørdag. Men innover mot Sandvatene er det mye stein, slik at det ikke blir så mye sorpe.

Vi startet rolig oppover bakken, men det ble et brukbart tempo etterhvert. Vi traff jentene fra i går, på Blåfjellenden, et stykke oppover stien. De hadde gått i ca to timer og hadde igjen ca 20 min. Det bekrefter at turen fra Sandvatn til  Lortabu ikke er særlig tung og burde vært "normert" til 2,5 timer.
Litt lengre inne, etter bakken ved Blautevann, traff vi den gjengen med jenter som jeg traff dagen før, og som skulle over Stutaheia. Hun med sko hvor sålen holdt på å falle av, hadde snudd og fått haik ned til Sandnes. Det tror jeg var smart.
De andre hadde brukt 5,5 timer over fjellet til Sandvatn, og hadde hatt dårlig vær på slutten. De var glade da de kom frem til hytta.
Men de var ikke de siste som kom til hytta. Det kom en gjeng, som vi møtte senere, fra Børsteinen. De hadde brukt 9-10 timer, og kom fram sent på kvelden.

En stund før vi møtte "Børsteinsgjengen" møtte vi en familie. Vi snakket om hvem vi kom til å ta igjen på tilbaketuren, og om Børsteinsgjengen ville ta igjen familien. Familien holdt unna, og kom til bilen bare rett bak oss.
Vi hadde en passelig stopp på hytta, og startet hjemover i et litt rolig tempo, men som vanlig ble det full fart etter hvert.

Vinden gjorde at vi ikke kjente svetten, men med en god temperatut og sol, ble det en del drikking fra bekkene bortetter.

Vi var nede ved bilen rett over 3:30, og det er ikke ofte vi er så tidlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar