04 august 2012

Stranddalen Mandag 30. juli til tirsdag 31. juli.

Så var det tid for den årlige turen til Stranddalen. Bestyrerinnen og jeg hat de siste årene hatt en tur innover, og skulle vi få til dett måtte det bli mandag til tirsdag. Værmeldingen var ikke den aller beste, men det var bra temperatur, og litt regn gjør ikke noe.

Denne gangen traff vi ferje på Lauvik, slik at vi ikke måtte vente noe særlig på ferjekaien på Hjelmeland. Vi kom rundt 12 og ferja gikk 12:30. Det var en god del biler og det gikk ikke fort innover fjorden på andre siden,

Sandsavannet var nedtappet, med store strender. Magnar og Gro var ikke på hytta. Vi forsøkte å ringe mens vi kjørte, men ingen svarte.

På Øvre Moen var det en god del biler, og det var en familie som startet samtidig med oss. Vi traff en hel del folk på vei ned. Bakken oppover ser tung ut, men vi tok det med ro og holdt et jevnt tempo. En liten pause et stykke opp var bare greit. Det var sol og varmt i bakken.

Men det var noen mørke skyer, og i det vi kom over kanten ned mot bekken så smalt det en gang. Fra der og videre innover var det litt regn.
Vi møtte Per Hanasand - forammen i Stavanger Turistforening - ved bekken og det ble en liten drøs.

Vi ble godt mottatt på hytta, og fikk et firemannsrom for oss selv. Det var en del godt voksne folk fra Fister på hytta. Etterhvert fant vi ut at vi hadde truffet hver andre på Blåfjellenden.

Det ble som vanlig en tur bort å sjekke bergjunkeren etter middag. Det var flere blomster enn jeg hadde sett tidligere, og jeg mener det også var bergfrue. Men sommeren var ikke så langt kommet som den pleier å være ved vårt besøk, så det var ikke veldig mange forskjellige blomster.

Det ble en litt urolig natt, men frokosten på var som den pleier å være på Stranddalen. Vi tok det med ro, og startet nedover litt ute på formiddagen. Det så ut som om det kunne komme regn, men det ble bra vær med bare noen dråper.

Vi møtte noen ppå vei opp, og det var 13 biler på parkeringsplassen. Nesten nede kom det to par oppover bakken. De var folk som måtte være godt over 70. De tok pauser oppover, men da vi kjørte var de ved stolpen.
Vi kjørte nordover mot Sand og videre til Haaukås, hvor vi hadde en liten pause på hytta.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar