14 mai 2013

Synesvarden – Steinkjerringå Søndag 12. mai

Søndagstur

Etter å ha vært dårlig noen dager, følte jeg ikke for en lang og tung tur på søndagsmorgen.  Jeg klarte ikke helt å bestemme hvor turen burde gå. Men da Bernt ringte, var han ikke i mot en tur rundt høgjæren.  Det er en lett tur, og ville heller ikke ta ”hele dagen”.
Jeg snakket med broderen omtrent samtidig, og selv om han kunne tenke seg Lifjell på grunn av vinden, så ble også han med på Høgjæren.
Det var vesentlig bedre vær søndag en både torsdag og lørdag. Det blåste en del, så vi beholdt jakken på hele turen.  Det var et spor i søla oppover den første bakken. Jeg hadde egentlig ventet en del folk. Søndag pleier å være turdag, og mange bruker området rundt Synesvarden som turområdet.
Vi så folk på Synesvarden – den et lett å se stort sett fra hele området. Vel oppe på toppen var det ikke folk å se i det hele tatt, men det kom noen i mot på vår vei mot Holmavatn.  Med hund, som de satte i band da de så oss.  Hundeiere er en egen rase – regler gjelder bare så lenge noen kan se de.
Over kantene i mot vinden var det litt kaldt, men i le for vinden, og spesielt da vi fikk vinden bakfra det siste stykket, ble det en behagelig tur.  Vi så regn lenger inne i landet, og jeg trodde vi ville få regn på oss før vi nådde bilen. Det kom noen dråper i søkket mellom litla Synesvarden og Synesvarden, men det var også alt.
Fra Synesvarden og ned til Holmavatn går det greit unna. Det er lettgått god sti og mye slakt nedover.

Fra Holmavatn til Steinkjeringå er det kuppert og vi fikk vinden rett i fleisen. Det gikk litt trått opp bakkene.
Fra Steinkjerringå og til bilen gikk det i radig tempo.  Vi holdt omtrent samme fart opp bakkene som på flaten, og erfaringen er at da går det kjapt unna.

En fin tur med et bra innslag av ”trening”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar