søndag 12. januar 2014

Sol, grønne marker og snøbyger Hå Varhaug – 12. januar

En tur på beina før vinteren kommer.


Det skal ikke alltid være lett å finne turmålet. Og denne søndagsmorgenen ble det gjort verre av at værmeldingen tok litt feil. Det snødde.

Det var også så vidt frost enkelte steder.  Værmeldingen lørdagskvelden bød på sol, lite vind og rundt null eller noen grader over null.  Men fra mandag av ville vinteren komme, antakelig med et lett dryss av snø, men nesten sikkert med mange kuldegrader.  
Det ville passe å ta en tur i åpent terreng for riktig å nyte sola og – antakelig – varmen.

Hægjæren  ville være et godt alternativ. Men snøen som kom om morgenen gjorde at vi valgte å ta turen fra Hå gamle prestegard og til Varhaug gamle kirkegård med retur.

Her, helt nede i sjøkanten, kunne det ikke bli mye snø, og heller ikke kuldegrader. 
Det var bare så vidt litt snø ute ved sjøen, og ikke frost.  Sola skinte, men en liten trekk gjorde det kaldt i skyggen,

Men i sola, der var det varmt. Skikkelig bra å kjenne sola varme i ansiktet, og like kjekt å kunne gå i skjortearmene. Nå hadde vi trekken i ryggen nedover mot Varhaug. Og sola i ansiktet. Det ble vårstemning.  Og det gode været beholdt vi til vi var nede ved Bodle.  Det kom noen skikkelig mørke skyer. Og ikke lenge etter flagret det snø i lufta. Ikke så mye at det la seg, men nok til at vårstemningen forsvant og det ble vinter.  Det varte heldigvis ikke lenge, sola kom frem og gjorde også tilbaketuren til en varm og vårlig affære. 
Det var en del biler på Hå, men ikke mange på tur så ”tidlig”. Da vi nærmet oss Varhaug kom det en hel del folk imot. Det var en god del som ville benytte den siste dagen til tur – vi ble ikke alene på tilbake veien.  Og på Hå var det mange. Også en god del som gikk tur – i lave  sko. Vi hadde sorpe til knærene, de andre kunne umulig holde seg rene og tørre.

Det var skikkelig bra å få tatt en tur, slik rett før vinteren kommer for fullt. Så får vi se neste helg om det igjen er blitt vår.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar