mandag 12. januar 2015

På kjente trakter etter stormen.

En god gammeldags søndagstur.
Det opplest og vedtatt at søndag er turdag. Det skal mye til før søndagsturen avlyses.
En storm er i hvert fall ingen unnskyldning. Og når det var helt greit på lørdagen, må det også være mulig å komme frem på søndagen. Værmeldingen var i hvert fall grei nok.
Det blåste selvsagt fortsatt, men ikke så mye at det gjorde noe.
Det var mørke skyer, og noen dråper på bilruta innover mot Sandnes.
Men til å være i januar, var temperaturen ok, godt over null. Det lå en del sludd og hagel rundt om, ikke helt greit for oss som liker barmark.
Det var spor av folk utover mot Einerneset.  Det var også andre på tur denne dage. Det var ikke noen merker etter stormen før helt ute ved Einerneset. Her lå det en bjørk på tvers av stien som vi måtte stige over. Det gir grunn til å spørre om hvem som har ansvaret for å rydde opp i slike ting…. Noen må da ha ansvaret?
Og siden turen tross alt går midtvinters, så er det grunn til å nevne at vi tok av jakkene og gikk i bare trøye og bluse. Det er alltid greit å få av «panseret» og lufte skikkelig ut.
De mørke skyene ble avløst av sol, og vi fikk en kjekk tur gjennom skogen og opp mot toppen. Greit tempo og gode forhold gir ofte en fin tur.
Øverst tok vi på jakkene. Vinden som kom fra nordvest var kald, men ikke sterk. Det var ikke langt fra frost øverst. Snø og hagel som lå på småpyttene frøs sammen, og berget var glatt enkelte steder.
Selvsagt bare for å minne oss på at det tross alt er vinter.
Det kom en del folk imot oss etter hvert. Nede ved Dalevann var det en hel familie. Og i lia nedover ble vi forbigått av en kar. Han hadde gått samme tur som oss, og – skrekk og gru – gjort unna turen på kortere tid enn det vi klarte.
Det må bli samling i bunn og et krafttak for å få opp fart og kondisjon. Neste mandag.
Helt på slutten av turen kom sola gjennom og lyste opp landskapet. Sol og lys er alltid kjekt og i midten av januar, er det ekstra velkomment.
Nede ved bilene støtte vi på en gammel kjenning. Han var klar for tur, og ville forsøke seg på samme rundtur som oss. Vi fikk en kjekk liten «raddel» før han tok nedover stien.
En skikkelig søndagstur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar