18 mai 2018

Søndagsturen - med Bestyrerinnen

Høgjæren igjen.

Det har blitt noen søndagsturer med bestyrerinnen etter hvert. Hun har også kommet i bra form og har ikke problemer med en tur på et par timer.

Det var derfor ingen stor overraskelse at hun også denne søndagen ville være med på tur.  Været var fortsatt bra, og selv om det var kaldere enn de beste dagene kunne ikke en temperatur på rundt ti grader hindre turen. Vi har jo gått i regn og rundt null noen ganger.

Sosiale forpliktelser hindret oss i å komme av gårde tidlig. Klokka ble godt over 12 før vi begynte å pakke sekken.

Bestyrerinnen foreslå å ta en tur langs stranden, men det har blitt for mange tureri sjøkanten til at det fristet.
Høgjæren - fra Holmavatn til steinkjerringå og Synesvarden virket som et bedre alternativ. Og da kunne vi stikke innom Kalsbua for middag etter tutren og påden måten spare en time slik at vi fikk en litt tidligere kveld. Søndagskveld er også besøksdag hos gamle foreldre.

Selv med forholdsvis bra vær, var det langt fra fullt på parkeringsplassen, og da var det en del biler som tilhørte "konfirmasjonsfolk" på Holmavatn.

Noen var likevel på tur. det var en del spor i sorpa utover mot Steinkjerringå.
Det var lagt nye steiner ved bekken slik at det nå var greit å komme over. Og på flaten var meandrebåndet bekken har laget ganske klart synlig.
Oppover bakkene, fikk jeg anledning til å tenke over at jeg for noen år siden møtte en av turistforeningens gamle garde for siste gang, nettopp her. Han var da noen og åtti og fortsatt på tur, selv om det ble både en og to stopp opp bakkene.

Det er fortsatt noen år til jeg er der - heldigvis.

Det var helt greit å være på tur med Bestyrerinnen. Denne dagen passet det ikke for noen andre å være med, så det ble "bare" oss.

En rolig tur- uten stress. Slik en søndagstur skal være.
På Synesvarden traff jeg også kjentfolk. Det har etter hvert blitt en del som hilser på meg og som har truffet meg på Blåfjellenden. Det er jo litt kjekt.

Nedover mot Holmavatn gikk det greit. Vi nådde parkeringsplassen etter en tur på omtrent 1 time og tre kvarter. Godkjent søndagstur, selv om den godt kunne ha vært litt lengre...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar