27 oktober 2021

Søndagstur til Bjødnali med Bestyrerinnen

En kjekk og enkel tur med litt bakker.

Etter en lang tur på søndag, ville bestyrerinnen på en litt kortere søndagstur. 15 kilometer hadde gått greit, men det kunne på mange måter passe med en litt kortere tur dagen etter.

Vi hadde vært svært heldige med været på lørdagsturen. Sol, lite vind, men litt lav temperatur. Yr hadde meldt dårligere vær. Det er alltid greit når yr tar veil «rette veien».

Det var ikke spesielt optimistiske toner fra YR for lørdag. Overskyet og mulighet for litt nedbør, regn ut over ettermiddagen. Heldigvis skulle temperaturen være opp mot 10-12 grader. Likevel helt greit vær å gå tur i.

Siden vi holder til på flate Jæren, må vi i bil for å finne skikkelige bakker. Det er likevel ikke spesielt langt til Sælandsskogen og parkeringsplassen der. Det er bare en tur på vel 20 minutter – om det ikke er graving i veien. Det var det, og vi brukte litt lengre tid en vanlig.

Bestyrerinnen ville ta en kapp tur denne dagen, og med vind og mulighet for regn passer det bra å gå rundturen fra Sælandsskogen til Bjødnali.

Vi var ikke alene som ville på tur denne dagen. Parkeringsplassen var langt fra full, men det var en del andre biler. Vi traff likevel ikke mange på vår vei over Blåfjell mot Bjødnali. Rett før garden gikk vi på to blide damer som hadde pause.

Vi gikk opp til gården. Der har noen laget i stand sitteplass, og vi pleier å ta pausen her. Det ble ikke lange pausen denne dagen. Selv om det ikke var kaldt, så gjorde vinden det fort ubehagelig å sitte stille.

Det var spor av traktor oppover mot garden. Bonden hadde vært og tatt ned sauene for vinteren. Nå vil vi ikke høre lyden av sauebjeller på denne turen heller. Vinteren er på vei mot lavlandet.

Det er fortsatt mye blader på trærne. Så langt har det ikke vært skikkelig frost. Selv vind opp mot storm har ikke fått alle bladene ned på marka.

Denne turen var det også bløtt. Det har regnet så pass mye at myrer og søkk er fulle av vann. Vi gikk i fjellsko og ble ikke våte, men de som kom i mot i lave sko ville antakelig ha problemer.

Fra Bjødnali går det vei til Sjelset. Det er et par lette kilometer, selv om det går opp et godt stykke, for så å gå nedover ganske greit. Det siste stykket langs «ånå» er egentlig ganske flott. Da går veien inne i skogen, og på denne tiden var det skikkelig flotte farger.

Yr mente det var mulighet for regn, men vi fikk en tørr tur. Det ble faktisk litt sol underveis. Det hender YR melder litt mer regn enn det kommer.

Turen er på 8 kilometer, og må betegnes som svært lettgått, selv om det er noe steinet inn mot Bjødnali. Med pause og litt stopp underveis ble det to timer på tur denne søndagen. Både Bestyrerinnen og jeg var godt fornøyd med dagens innsats.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar