14 november 2021

Tur nummer 1 - Fra Norskeplassen til Arguinequin.

Igjen på tur i "syden"

Vi har aldri vært på Gand Canaria i november før, men med nesten to år med Corona var det kjekt å tenke på tur i «syden» selv om det bare var november. Da vi bestilte turen så det lyst ut med Corona. Da vi reiste var det de høyeste smitte tallen vi har hatt – i Norge. På Grand Canaria var smittesituasjonen under kontroll – håpet vi.

Det har jo blitt noen tradisjoner etter en del besøk i Puerto Rico. Vi kommer ned på lørdag, og søndag har Norskeklubben tur. Noen går fra Puerto Rico, andre starter fra Arguinequin, alle møtes på Norskeplassen for så å gå tilbake, enten til Puerto Rico eller Arguinequin. Vi har de siste årene gått «miljølypa».

Denne «turen» er vi ikke fulltallige. Vi mangler både Sigbjørn og Anne Lise og Kjell og Ingrid. Kjell har tatt opphold i Bergen for å ordne opp i noe med blodpumpa, så han har så avgjort «lovlig» frafall. Vi håper det går gått, og at han er klar til vår tradisjonelle tur i januar/februar.

Til erstatning for de som ikke kunne stille har vi fått med en annen Ingrid, og på første turen fikk vi også med oss en tidligere arbeids-kollega av Bestyrerinnen.

Når var også min bror Petter og Hilde på plass. De var også klar for tur, selv om de hadde gått tur hver dag de siste 14 dagene. Og det har vært noen skikkelige langturer enkelte dager.

Vi var med andre ord ni stykker som kom sammen på Norskeplassen. Nå skulle Norskeklubben også gå Miljølypa denne dagen, men vi bestemte oss likevel for å starte noe før klubben og bare gå nedover.

Det ble en lang rekke med turfolk ut fra Norskeplassen, men langt fra så mange som Norskeklubben noen ganger har med seg på denne turen. Vi har vært opp mot 40 stykker enkelte ganger.

Det er selvsagt været som drar oss ned i «syden» mens det er regn og vind og korte dager hjemme. Det er virkelig kjekt å gå tur i kortbukse, i sommertemperatur og med sol i ansiktet – midt i november. Det får heller være at det er mye grus og småstein, og at bakkene er bratte med løs grus, og at det kan være støv og småstein i strømper og sko. Det er sommertemperatur og sommertur.

Selv om vi hadde gått til Norskeplassen, hadde hele gjengen ikke noe i mot å ta miljøløypa nedover til Arguinequin- nesten 13 kilometer, som gikk unna i god fart og med fin stil. Vi hadde noen små stopp underveis for å sjekke utsikten men mest for å fylle på vann. Det ble varmt i le av trekken og med sola midt i mot.

Nede i Arguinequin skiltes vi. Noen ville bade – etter en lunsj. Andre ville ta en drosje tilbake til Natural Park, men vi andre fortsatte turen med å gå langs strandpromenaden nordover. Med en lang lunsj på den vanlige plassen. Noen tradisjoner må vi tross alt ta vare på.

For oss som gikk hele rundturen, med bakken opp til Natural Park fra Balito, ble turen på godt over 15 kilometer. En skikkelig søndagstur i «Syden».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar