19 november 2021

Tur nummer seks Over Kamelryggen til Norskeplassen.

En ny tur for meg.

Yr truer til stadighet med skyer og regn. Ikke mye regn, men litt, nesten de fleste dagene. Det har ikke kommet så pass nedbør at vi har blitt våte i håret, og skyer har det vært, men mye mer sol. Vi har hatt noen fantastiske turdager.

Denne morgenen lød værmeldingen på sol. Vi fikk selvsagt mer skyer en til vanlig. Nå hindrer ikke noen skyer turen, snarere tvert i mot. Det kan lett bli litt varmt opp bakkene når sola står på.

Jentene hadde omtrent ikke sett en butikk den siste uka, og de kjente antakelig et vist kjøpepress. De ville ned til senteret for å se seg om. Både Edvin og jeg, betaler gladelig store beløp for å slippe å være med på en handletur. Vi fikk anledning til å ta ut – bare oss.

På våre turer blir det ofte spørsmål om hvilken «rygg» vi ser på den ene eller annen side. Vi har jo gått de fleste, men i uka fant Edvin ut at det var lenge siden han hadde tatt «ryggen» mellom Korset og den hvor stien går ned til «Dalen».

Det er her snakk om ryggen som går på vestsiden av Den norske Skolen, Når vi går mot Korset fra Natural Park/Balito, går stien nedenfor og rundt denne ryggen.

I følge kjentfolk, blir denne ryggen kaldt Kamelryggen, og jeg forsto selvsagt ikke grunn til navnet før etter at jeg hadde gått der. Vi startet altså fra Natural Park og gikk ned bakken mot Arguinequin og tok mot stien til Korset., men tok av og oppover langs lia. Fra stien hadde vi god sikt ti
lbake til Den Norske Skolen på andre siden av dalen.

Det første stykket gikk greit, men stien ble etter hvert noe brattere og det var en god del løs grus og stein i stien. Jeg kom opp til toppen, men med pulsen i rød sone. Det var litt for bratt og litt for mye løs grus til at jeg syntes det var greit. Vel oppe gikk stien mot geitefarmen langs ryggen, og grunn til navnet var ikke vanskelig å forstå. Selv om det var grusvei etter en stund gikk det opp og ned. Og opp og ned. En bakke opp ble avløst av en like lang bakke ned, og så en ny bakke opp og ned.

Vi nådde stedet det Lavendelstien starter mot Norskeplassen, men siden vi nettopp hadde gått der, valgte vi å holde veien å gå mot geitefarmen og videre mot Norskeplassen. Det siste stykket gikk greit, og inn mot Norskeplassen var vi igjen på kjente stier.

Det er tre stier mot Natural Park fra Norskeplassen. Denne gangen valgte vi å gå «Dalen» og kunne fra stien nedover se mot Kamelryggen som vi hadde gått opp.

Dalen er en helt grei sti mot hotellet. Temmelig flat, men en del lengre enn den korteste, rett ned mot Natural Park. Vi brukte litt under en time ned, og litt over to timer på hele turen. Totalt mener jeg turen vår denne dagen var på omtrent 9 kilometer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar