12 februar 2024

Første turen i 2024 - "Våres plass" og Karpedammen

Fra snøvær og kaos til sommer og – overskyet vær.

Starten på den etter hvert tradisjonelle turen til Grand Canaria gikk ikke helt som vanlig. Snøkaoset gjorde at vi ventet en time i flyet før vi kom avgårde, og slik at turen ble på 6 timer. Vi kom likevel omsider på plass i Puerto Rico.

Sigbjørn og Anne Lise var alt på plass, og hadde vært nede en uke. Edvin og Anne Margrete kom ned tidligere på dagen. Vi kom rundt midnatt. Likevel var avtalen at vi skulle møte – som vanlig – klokka 10 utenfor resepsjonen på «Natura Park».

Vi ble bare tre som stillet. Edvin og Anne Margrete hadde dratt ned til Puerto Rico for å ta følge med noen venner til Norskeplassen. Bestyrerinnen startet noen minutter før, for å ikke hindere oss andre opp den første bratte bakken.

På Norskeplassen samles vi alle for å finne ut hvor turen videre skille gå. Det ble ganske fort klart at det ville bli en litt kortere tur for noen, og for oss andre var planen først en tur til «Våres plass».

Det var også kjentfolk på «Norskeplassen» Sigmund, en turglad herre nokså opp i årene, har vi etterhvert truffet mange ganger, og det er alltid hyggelig å veksle noen ord.

Bestyrerinnen satset på å bare gå opp og ned til Norskeplassen. Anne Margrete og Anne Lise ble med til Sukkertoppen, og snudde der. Vi andre – gutter – vandret nok så fornøyd, videre mot «Våres plass».

Sola så vi lite til denne dagen. Både YR og «Storm» mente det skulle bli blå himmel og solskinn, men det var stor sett helt overskyet. Temperaturen var likevel helt som meldt, behagelige 21 grader og nesten ikke vind, Flott tur vær,

På «Våres plass» ble det en liten pause, og vi skrev oss til og med inn i protokollen. Det var ikke vanskelig å bli enige om å legge turen om Karpedammen. Hvor det denne dagen var lite vann, mange fisker, både store og små, og flere skilpadder enn før. Noen klarte å få tak i deler av Mariekjeksen Sigbjørn slengte ut i vannet.

Fra Karpedammen ble det veien tilbake til «Norskeplassen». Det er egentlig enkelt å finne Karpedammen om turen går på veien mot Cortadores. Et stykke oppover veien står det et skilt på høyre side, som forteller folk at de ikke skal kaste ting i naturen, og bare noen meter lengre oppe går det en stikkvei mot høyre. Denne følges over en liten høyde og litt nedenfor ligger Karpedammen.

Vi for vår del gikk nedover mot Sukkertoppen og videre mot Norskeplassen. Det ble ingen stopp for oss. En del andre var enten på vei innover, eller tilbake til hotellet, men alle tok en kjapp stopp.

Sigbjørn og Edvin valgte å gå kjappeste vei ned til «Natural Park», men jeg for min del tok turen nedover mot «dalen» og den gode stien utover mot Balito eller «Huledama».

Det ble en flott tur ut dalen. Det var få folk, og enkelt å holde tempoet oppe. Siden sola var gjemt bak skyene, ble det heller ikke for varmt denne dagen.

Turen om «dalen» er antakelig en drøy kilometer lengre en drøy kilometer lengre en den korteste stien. Den er litt mindre bratt, og på den måten muligens enklere for noen.

For meg ble det 14-15 kilometer denne dagen, og jeg brukte omtrent 4 timer inklusiv et å pauser. Det var en virkelig flott dag i med sommer og god temperatur. Jeg savner ikke snø og is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar