25 februar 2024

Siste turen i denne omgang - Eivinds plass.

En ganske ensom tur.

Etter 14 dager og 12 turer i Puerto Rico, var det pakking og hjemreis som sto på programmet. Nå skulle vi avgårde sent på dagen, og Sola flyplass ville vi ikke se før tidlig – svært tidlig - søndags morgen. Det ville bli en natt på flyet hjem.

Nå måtte vi ut av rommet klokka 12, men jeg lurte på om det ikke ville være mulig å presse inn en kjapp tur til. Om jeg bare startet tidlig nok. Det kunne jo ikke bli en skikkelig langtur, men et besøk på Norskeplassen og en tur litt lengre innover burde kunne gå.

Det ville i så fall bli en ganske ensom tur. Våre flotte og hyggelige turledere. Anne Margrete og Edvin, skulle også hjem samme dag, men med et fly som i hvertfall startet på fornuftig tidspunkt. De kunne ikke ta ut å tur denne dagen.

Bestyrerinnen hadde hatt to ganske lange turer de siste dagene, og var skikkelig godt fornøyd med det, og så ikke for seg en tur tidlig morgen. Det var noe med pakking og greier også....

Selvsagt var det mulig å planlegge en langtur. Bare jeg var tidlig nok avgårde, så kunne jeg jo muligens rekke flere plasser. Heldigvis vant fornuften, og planen var å ta inn til Norskeplassen og så en tur til Eivinds plass.

Denne turen burde kunne gjøres unna på omtrent to og en halv time, og med start fra Natural Park rundt 8, ville jeg være nede igjen i god tid før 12. Det ville bli tid for både dusj og pakking før 12.

Ikke mye over syv var jeg oppe og gjorde meg klar for siste turen. Det var bare så vidt dagslys ute, men siden jeg ikke planla langtur, så tok jeg ikke ut før rundt 8.

Da var sola fortsatt bak haugen og starten gikk i skygge. Det var litt småkaldt, antakelig ikke mer enn 15-16 grader helt i starten. Likevel var antrekket som på alle turene i denne omgangen, bare en tynn bluse og en lett shorts.

Det har denne gangen vært skikkelig bra vær. Helst litt varm noen dager. Helt opp mot 30 grader, noe som gjør turen litt mer anstrengende enn vanlig. Nå er det lett å glemme ting som ikke er helt bra, og vi hadde en søndag med graut-tykk Calima, og ingen tur.

Vi har fått besøkt de fleste plassene vi hadde planer om å besøke, og gått de turene som hører med når vi er på Gran Canaria. Siste dagen og en bare en kjapp tur, passet det å besøke Eivinds plass.

Natural Park lå i skyggen da jeg startet oppover brattebakken, først opp over det bratteste partiet fikk jeg sol midt i fleisen. Med sola så lavt lå stien i skyggen, og siden jeg hadde på solbriller – som vanlig, så jeg omtrent ikke stein og hindringer. Det gikk litt sakte innover.

Det var andre på tur denne dagen, men ikke mange. Norskeplassen lå øde og tom da jeg kom oppover, og på tilbaketuren, var jeg også alene, selv om det kom en kar da jeg gjorde meg klar for å fortsette nedover.

Fra Sukkertoppen og videre innover veien og til stien mot Eivinds plass, var det ikke andre. Jeg gikk alene, og syntes det var helt greit denne dagen. Fra Eivinds plass tok jeg nedover for å gå den lange bakken tilbake til Sukkertoppen. På en eller annen måte klarte jeg å gå forbi inngangen til stien oppover, og var et stykke oppe i sykkelstien før jeg fant ut at jeg ikke var på den smale – og riktige – sti.

Det ble til at jeg også denne gangen tok veien om Dalen for å komme tilbake til Natural Park. Det gikk ikke fullt så fort som de siste gangene, men til gjengjeld brukte jeg turen til å se meg om og sjekke landskapet. Det ble en hyggelig slutt på turene. Det ble omtrent 11 kilometer denne dagen, og det brukte jeg godt over to timer på.

Med mange flotte og noen både flotte og lange turer i beina, vil det antakelig ikke bli tur på søndag. En hviledag vil passe bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar