23 februar 2024

Med gjengen til "Våres plass", Rigmors Plass og Karpedammen.

En flott langtur med fire stykker i følget.

En sår hals hindret tur en dag, men jeg var klar for nye utfordringer denne morgenen. Nå var jeg ikke alene som ville på tur. 'Edvin møtte opp for å holde orden på vei og fart, Anne Margrete som nestleder, bestemte seg også for å bli med, antakelig for å holde et øye med den som bestemte fart og rute.

Bestyrerinnen, som var med på forrige tur, ville denne dagen sjekke om det var greit med en langtur. Hun var ikke sikker på hvor langt hun ville gå, men ble gjerne med innover.

Edvin hadde planer om å prøve seg på Rigmors plass – en gang til. Forrige gang vi gikk den turen så var vi igrunnen enige om at en så flott tur godt kunne tas flere ganger.

Som vanlig ble det opp brattebakken fra Natural Park og innover til Norskeplassen, som var første stopp, og kontrollpunkt for å sjekke om alle ville være med videre innover.

Turen til Norskeplassen hadde gått helt greit, og alle så fram til å komme videre opp mot Sukkertoppen. En kilometer og 100 høydemeter lengre inne. Nå ble det til at Bestyrerinnen og jeg fusket litt og tok veien rundt Sukkertoppen i stede for stien over.

For å komme videre til Rigmors plass tok vi veien mot «Våres plass», og meningen var å gå forbi «Våres plass». Nå er det ikke lange stykket fra stidelet og bort til «plassen», og siden Bestyrerinnen og Anne Margrete ikke hadde vært der før i denne omgangen, ble det til at vi stakk bortom.

Vi tok det rolig oppover mot stidelet for Karpedammen og stidelet for stien mot Dusjen og sto snart på ryggen og kikket bort til Rigmors Plass. Det viser ikke så veldig bra, men det er en høyde mellom der stien går mot plassen og selve plassen. Det bestyr en bakke opp og en bakke ned, og så en ny bakke opp. I toppen av begge disse bakkene er kanten ganske bratt, men stien krøller seg greit fram.

Det var kjekt å se Rigmors Plass en gang til, og denne gangen var det lettere å finne fram siden vi hadde vært der før.

Nå ble det til at vi gikk om Karpedammen på tilbakeveien, og det går antakelig kjappere å gå veien tilbake til Norskeplassen enn å gå stien mot «Våres plass» og så opp på veien.

Det kom et helikopter over oss, da vi nærmet oss Sukkertoppen. Det så ut til å lande ved Norskeplassen. Da vi kom ned til porten, kunne vi se at de lastet inn en person på båre, Det viste seg å være en mann med hjertestans, men tilfeldigvis jobbet en av de få tilstede, med nettopp slike pasienter, og hun hadde fått startet hjertet.

På tross av litt oppstyr, med både sykebil og politi på vei, tok vi avgårde nedover mot Natural Park. Det siste stykket tok vi litt forskjellige stier. Edvin tok den lange bakken i sør, jentene tok Brattebakken ned og jeg tok – som vanlig Dalen tilbake til Natural Park. Vi kom ned nesten samtidig,

Vi var alle godt fornøyd med turen. Den hadde gått i et bra tempo og vi hadde tatt innom både «Våres plass» og Karpedammen i tillegg til det planlagte besøket på Rigmors plass.

For gjengen ble dette en lang tur. Vi brukte omtrent fire timer med noen små pauser underveis. Totalt ble turen på opp mot 16-17 kilometer. En skikkelig flott opplevelse på en flott dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar