21 februar 2024

Med Bestyrerinnen til Norskeplassen og Sukkertoppen.

En grei tur på en grei dag.

Plutselig hadde mange av gjengen planer for dagen. Bare Bestyrerinnen og jeg var klar for tur innover mot Norskeplassen. De andre ville gå nede i sjøkanten. For min del savner jeg ikke tur på sand og strand. Det har blitt nok slike turer.

Det er ikke til å komme forbi at Bestyrerinnen har en litt dårligere grunnform enn meg. Det er jo egentlig ikke så mange som bruker 10-15 timer på tur i uka. Det burde likevel være mulig å finne en tur som utfordrer Bestyrerinnen og som samtidig ikke er for kort eller kjedelig.

Siden alle turer oppover og innover fra Natural Park går innom Norskeplassen, så ville starten bli en tur inn der. Som på mange av våre turer. Det kunne være en grei tur å ta ned til Balito og opp til Korset, men siden jeg nettopp hadde gått denne turen, mente jeg vi burde satse på noe annet.

Nå er det minst tre mulige ruter inn til Norskeplassen fra «Huledama» - Natural Park. Vi velger som oftest den bratte, men korte bakke. Denne gang ble det til at vi – Bestyrerinnen og jeg – tok innover «Dalen».

Dette er den enkleste, men også den lengste veien inn til Norskeplassen. Den er en kilometer lengre enn å ta bakken opp. Nå er det samme – bratte – start som opp brattebakken, men det er tross alt enklere å komme innover der enn de to andre veiene.

Denne dagen var det andre enn oss på tur, både innover «Dalen» og fra de andre stiene og veien mot Norskeplassen. Calimaene lå ute i havet, men oppe i høyden var det ganske klart. Det hadde antakelig for folk til å spenne på turskoa.

For Bestyrerinnen har det ikke blitt så mange lange turer denne gangen .Det har blitt en tur inn til Norskeplassen og tilbake et par ganger. Denne gangen håpet jeg det ville være mulig å komme litt lengre innover – eller oppover.

Sukkertoppen ligger 100 høydemeter ovenfor Norskeplassen, og det er omtrent en kilometer opp. Det måtte være et greit turmål på en fin dag.

Etter en god pause på Norskeplassen, og en liten drøs med andre, ruslet vi rolig videre og oppover. Det er mulig å komme greit opp til sukkertoppen, men vi tok en mer rett linje i stede for å gå langs veien.

I et rolig og greit tempo, kom vi oss til toppen, og fikk beundret utsikten nedover mot Puerto Rico. Det ble veien et stykke nedover.

Det ble også en kjapp pause på Norskeplassen på turen tilbake. Vi hadde gått Dalen innover. Det var nok muligens ikke helt planen å ta «Dalen» tilbake til Natural Park, men jeg tok den stien og Bestyrerinnen fulgte etter. Heldigvis var det litt vind, så tilbaketuren ble ikke for varm.

Med alle kriker og kroker og bakker opp og ned, ble det en tur på omtrent en mil. En ganske lang tur for Bestyrerinnen. Hun var egentlig godt fornøyd med dagens innsats.

Senere på dagen ble det i tillegg en spasertur ned til sentrum og den stor SPAR butikken for å handle. Det ble noen kilometer ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar